Vandaag is zaterdag 14 september
Kruisverheffing
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 27 februari 2010    Evangelie van 2010-02-27
begintijd10:15 uur
eindtijd15:15 uur
 titel2e Sint Maartenconferentie
beschrijving

Bisdom Groningen-Leeuwarden organiseert zaterdag 27 februari de tweede Sint Maartenconferentie.

Er wordt wel eens gezegd dat een nieuwe traditie ontstaat wanneer iets voor de 2e keer plaatsvindt. In dat opzicht wordt de jongste traditie gestart op 27 februari 2010 in de Oosterpoort in Groningen. Daar vindt de 2e Sint Maartenconferentie plaats. Een dag van diaconale ontmoeting en inspiratie voor mensen die actief zijn in de diaconie of daarin zijn geïnteresseerd. Ieder die zich wil inzetten voor anderen is welkom. De dag zal evenals in 2008 bruisen van activiteiten die te maken hebben met diaconie, caritas, politiek en samenleving. U mag deze dag eigenlijk niet missen. De centrale vraag luidt: ‘Diaconie, hoe geef ik het door? Hoe wordt diaconie meer zichtbaar voor parochianen en anderen?’
 
Mgr. G. de Korte zal spreken over de consequenties van daadwerkelijke keuze voor solidariteit met de meest kwetsbare mensen. Voor diaconie dus. Welk inhoudelijk en voorwaardenscheppend beleid is nodig om een fundament te leggen voor de diaconale traditie voor de toekomst? Bisschop de Korte spreekt mede als referent voor diaconie van de R.K. Bisschoppenconferentie.
 
Theologe en presentator Jacobine Geel zal spreken over de vraag: ‘Hoe presenteer je de diaconie?’ In diaconale kringen wordt uitgegaan van het motto “Niet wat je zegt maar wat je doet zegt wie je bent”. Op zich een goed uitgangspunt, maar je wilt ook graag zoveel mogelijk mensen bij het werk betrekken. Hoe kunnen we diaconie ‘op de kaart zetten?’ Jacobine Geel is bekend van het programma Schepper& Co van NCRV-tv.
 
Er is ruim de tijd om elkaar te ontmoeten. Er is een diaconale markt, er zijn workshops en excursies naar projecten inde binnenstad. Onder meer naar Exodus, Inlia, het Leger des Heils, de Stadswerkplaats en organisaties voor hulpverlening.
 
De dag wordt georganiseerd door Solidair Groningen & Drenthe, Solidair Friesland, Stichting de KIM en het bisdom Groningen-Leeuwarden.
 
Opgave kan vanaf januari via de website www.sintmaartenconferentie.nl , door middel van de flyers die naar alle parochies, pastores en PCI’s zijn verzonden of telefonisch bij Solidair Groningen & Drenthe, 0592-331972.
 
Dit is tevens een oproep om uw diaconale activiteit op de website te vermelden, zodat we elkaar al voor de grote dag kunnen ontmoeten.
 
Wanneer en waar?
Zaterdag 27 februari 2010
Zaal open: 9.45u. Aanvang:10.15u.
De Oosterpoort, Trompsingel 27
en diverse diaconale locaties in Groningen

info

(0592) 33 19 72
www.bisdomgroningenleeuwarden.nl
www.sintmaartenconferentie.nl

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieDe Oosterpoort, Trompsingel 27
plaatsGroningen (Groningen)
postcode97
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl