Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneermaandag 22 februari 2010    Evangelie van 2010-02-22
begintijd10:30 uur
 titelPolitiek debat KBO
beschrijving

KBO-kring Breda houdt op maandag 22 februari een verkiezingsdebat in de Pekhoeve in de Dorpstraat in Ulvenhout, aanvang 10.30 uur. Bij de kring zijn elf KBO's (Katholieke Bond voor Ouderen) aangesloten, met in totaal 4895 leden.

Vier jaar geleden hielden de gezamenlijke ouderenbonden in Breda ook al een debat voor de gemeente-raadsverkiezingen. Toen werkten de KBO samen met de ANBO en de PCOB. De KBO's trekken, aldus voorzitter Loes van der Made van de kring, nu alleen op. "Vier jaar geleden zat de Pekhoeve stampvol, we hopen nu weer op veel mensen."

Ouderen zijn met de vergrijzing en de problematiek van bijvoorbeeld langer zelfstandig wonen en gezondheid hot. Toch blijkt dat niet uit de diverse partijprogramma's, stelt Van der Made. "Ik heb de Bredase kadernota erbij gehaald. Ik heb de politieke programma's doorgespit. Ik heb gekeken naar het ouderenbeleid. De ene partij geeft ouderen iets meer aandacht dan de andere, maar het kan beter." Ria Knipscheer, vice-voorzitter van de KBO in Ulvenhout: "Ouderen worden meestal genoemd onder thema's als openbaar vervoer en wonen. Maar ouderen krijgen zelden of nooit echt specifieke aandacht in de partijprogramma's. Hoe zit het bijvoorbeeld met veiligheid voor ouderen?" Van der Made: "'Geschikt wonen voor iedereen' loopt goed. Maar het blijft ook een zaak van faciliteren."

Om 09.30 uur begint de jaarvergadering van de KBO-kring.
Voor het debat is iedereen welkom, ook niet-leden.

info

Ria Knipscheer
KBO Ulvenhout
riakn@wanadoo.nl

locatiePekhoeve in de Dorpstraat
plaatsUlvenhout (Noord-Brabant)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl