Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 7 februari 2010    Evangelie van 2010-02-07
begintijd14:00 uur
eindtijd15:00 uur
 titelZondagmiddagconcert: Per sonorem vocis
beschrijving

Op zondag 7 februari zingt het Vocaal Ensemble: Per Sonorem Vocis onder leiding van Eize Leertouwer het Requiem van Jean Richafort in de St. Willibrord. Paul Smit bespeelt de tromba da tirarsi, een 14e eeuwse schuiftrompet.

Jean Richafort (1480-1548), geboren Henegouwer, werkte hoofdzakelijk als kapelmeester in Brugge. Zijn beroemde Requiem wordt beschouwd als een van de ontroerendste die in de 16e eeuw zijn gecomponeerd. Meditatieve muziek van hoog niveau, passend in deze tijd van het jaar.

Per Sonorem Vocis, in 1998 opgericht door Eize Leertouwer, is een ensemble dat zich met name richt op de vocale muziek uit de renaissance. Voor elk uit te voeren project, met veelal een speciale bezetting, wordt een apart ensemble geformeerd uit een scala van zeer ervaren koorzangers. Op het repertoire staan werken van o.a. Ockeghem, Desprez, Hildegard von Bingen, Byrd, Tallis, de Victoria, de Morales, Lassus, da Palestrina en Richafort.

Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Tijd: 14.00 uur
Entree: 
Gratis, collecte na afloop

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl