Vandaag is zaterdag 14 september
Kruisverheffing
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
Oude Abdij Drongen
(Abdij Drongen)

Oude Abdij Drongen

Website E-mail

Christelijk
Ignatiaans-geïnspireerd bezinningscentrum

Drongenplein 26-27
9031 Drongen, België

09/226 52 26

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 25 april t/m zaterdag 1 mei 2010    Evangelie van 2010-04-25
 titelEen week met Job
beschrijving

Niemand blijft onbewogen bij het horen van het verdriet, de wanhoop, het lijden van Job. Hij schreeuwt de vragen uit die elke mens, elke gelovige zich stelt als het leven moeilijk wordt, als het lijden aan de deur komt kloppen, als verlies ons slaat en machteloos achterlaat. Hij verwoordt ’s mensen Godzoekende en Godverwijtende vragen over het leven.

Nochtans blijft hij in alle verwijten die hij God maakt, in de soms Godlasterlijke taal waarvoor zijn vrienden hem op de vingers tikken, het prototype van de diep gelovige man. Hij verzet zich tegen God, terwijl hij Hem blijft aanroepen. Hij klaagt bij zijn vrienden zijn onmacht over God aan, maar het is uiteindelijk steeds opnieuw bij God dat hij zijn troost zoekt. Deze tijdloze tekst is ruim een week bezinning waard.

We nodigen je graag uit om een week lang je gewone dagtaak te vervullen met als uitvalsbasis de Oude Abdij en er ’s avonds bij Job te komen zitten. Na een stevige kennismaking met het boek, op zondagnamiddag, zullen we gedurende de rest van de week stukken lezen, en ons confronteren met de dialogen tussen Job en zijn vrienden.

Van zondagnamidddag 26 april, om 14u30, tot zaterdagochtend 2 mei maak je in de Oude Abdij je bed op, ben je bij ons thuis. Het is de bedoeling dat werk of studie niet in het gedrang komen: overdag vervult iedereen zijn dagtaak (het programma is zo opgesteld dat ook wie een tijdje onderweg is tijdig ter bestemming kan geraken). ’s Avonds wachten we met de maaltijd tot iedereen terug is. Daarna begint ons avondprogramma. We lezen uitreksels uit het boek, worden door de inleiders bij de hand genomen en maken tijd om te bidden. Bij de avondontspanning kunnen we in een gemoedelijke sfeer nog wat uitwisselen.

Het boek Job

Op zondag 25 april opent Prof. Pierre Van Hecke van de KULeuven de Week met Job met een inleidende lezing over het boek Job.
Zowel deze conferentie, als alle andere onderdelen van de week kunnen afzonderlijk bijgewoond worden (5 euro per lezing).

Programma

Zondag 25 april
“In het land Us woonde een man die Job heette”
14u30 Aankomst & koffie
15u Openingsconferentie door Pierre Van Hecke (KULeuven)
19u30 Film
21u30 Avondgebed


Maandag 26 april
“Job krabde zich met een scherf”
6u30 Ontbijt
7u Ochtendgebed
19u Avondmaal
20u Voorstellingen van Job (Walter Fabri sj)
21u30 Avondgebed


Dinsdag 27 april
“Zijn vier vrienden”
tot 19u Idem
20u Jobs klacht, bloemlezing (Pieter Van Petegem)
21u30 Avondgebed


Woensdag 28 april
“De vijfde deed zijn mond open”
tot 19u Idem
20u Job en de Schepper: een goddelijke blik, bloemlezing II (Pieter Van Petegem)
21u30 Avondgebed


Donderdag 29 april
“Op een dag kwamen de hemelbewoners hun opwachting maken bij de Heer”
tot 19u Idem
20u Job en de Verleider (Ann Beddeleem)
21u30 Avondgebed

Vrijdag 30 april
“Ik zal God zien vanuit dit lichaam”
tot 19u Idem
20u Job bij geestelijke schrijvers (Dirk Boone)
21u30 Avondgebed


Zaterdag 1 mei
“Hij verdiende alles terug in zevenvoud”
8u Ontbijt
9u Ochtendgebed

Begeleiding

Pieter Van Petegem, Walter Fabri, Ann Beddeleem, Dirk Boone, stafmedewerkers.

Kosten

175 euro voor de gehele week.

Inschrijven vóór 11 april

op telnr. 09 226 52 26, via info@oudeabdij.be , en door het gepaste bedrag over te schrijven op rekening 447-8630601-48 van de Oude Abdij, Drongenplein 26-27, 9031 Drongen, met vermelding Een week met Job.

info

09/ 226 52 26

www.oudeabdij.be

organisatieOude Abdij Drongen
locatieOude Abdij
plaatsDrongen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl