Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
Oude Abdij Drongen
(Abdij Drongen)

Oude Abdij Drongen

Website E-mail

Christelijk
Ignatiaans-geïnspireerd bezinningscentrum

Drongenplein 26-27
9031 Drongen, België

09/226 52 26

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 12 mei 2010    Evangelie van 2010-05-12
(Sint Pancratius)
begintijd20:00 uur
eindtijd21:30 uur
 titelLeesgroep Handelingen
beschrijving

Tijdens de paastijd wordt de eerste lezing van de eucharistieviering telkens genomen uit de Handelingen van de Apostelen. Dit tweede boek van de evangelist Lucas is het relaas van de groei van de Kerk vanaf de hemelvaart van Jezus tot de aankomst van Paulus in Rome, de belangrijkste stad van de toen bekende wereld. Het boek is niet zomaar een journaal, waarin de auteur de woorden en daden van de apostelen of van enkelen van hen, vooral Petrus en Paulus, optekent. Het is het werk van een historicus, een ooggetuige soms, die de feiten interpreteert in het licht van het geloof.

De Handelingen spelen zich af in de tijd na Jezus. Hij is niet meer in menselijke gestalte onder zijn leerlingen, maar Hij leeft verder in de Kerk. Hij blijft aanwezig door zijn Geest, die de uitbreiding van de kerkgemeenschap stuwt. De handelingen van de Kerk en van de Geest gaan verder tot op vandaag – tot de wederkomst van de Heer (1,11). In die zin is het boek van de Handelingen het meest actuele van alle boeken van het Nieuwe Testament.

De paastijd, tijd van de Kerk en van de Geest, is bij uitstek geschikt om dit boek in groep te lezen. In zes avonden tussen Pasen en Pinksteren zullen we de Handelingen van begin tot einde doornemen. De commentaar is bedoeld als een hulp om thuis dieper op de tekst in te gaan.

Inleider

Pieter-Paul Lembrechts sj, stafmedewerker.

Kosten

30 euro voor de volledige reeks, 5 euro per avond.

Inschrijven

op telnr. 09 226 52 26, via info@oudeabdij.be , en door het gepaste bedrag over te schrijven op rekening 447-8630601-48 van de Oude Abdij, Drongenplein 26-27, 9031 Drongen, met vermelding leesgroep Handelingen.



info

09/ 226 52 26

www.oudeabdij.be

organisatieOude Abdij Drongen
locatieOude Abdij
plaatsDrongen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl