Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneerzaterdag 18 september 2004    Evangelie van 2004-09-18
 titelInspirerend Leiderschap
beschrijvingInspirerend Leiderschap; cyclus van drie studiedagen over leiding geven

Data: zaterdag 17 april, zaterdag 15 mei en zaterdag 18 september

Onze wereld is verre van volmaakt en verlangt naar mensen die leiding geven aan veranderingen en verbeteringen die moeten leiden tot een rechtvaardige maatschappij, waarin de waardigheid van ieder mens tot uiting komt.

Deze cyclus van drie dagen over 'inspirerend leiderschap' wil jonge mensen (studenten en jonge professionals) voorbereiden op het leidinggeven aan allereerst het eigen leven, en daarna ook aan anderen. Het gaat er niet alleen om competente professionals te zijn, maar ook te investeren in de morele aspecten van het handelen, ethisch verantwoorde beslissingen te nemen en positief bij te dragen aan de ontwikkeling van de maatschappij.

Daarom is het van belang te filosoferen over zaken als geluk (iets wat we nastreven), vrijheid (het goede gebruik van onze eigen vrije wil), waarheid en de ordening van de dingen (van ons eigen leven en van de wereld om ons heen).
Het is ook belangrijk om na te denken over de eigenschappen die nodig zijn om leiding te geven en welke principes daarbij moeten worden gehanteerd.
Tenslotte is het van belang na te denken over het referentiekader dat iemand als leider hanteert als hij belangrijke keuzes moet maken en de rol van het geweten daarbij, over welke idealen hij daarbij nastreeft en welke bronnen hem ter beschikking staan bij het formuleren van principes en idealen en de vorming van zijn geweten.

Met medewerking van:
Jan de Jong, Inspecteur-generaal bij het Ministerie van Economische Zaken op het gebied van delfstofwinning

Elisa Garcia, onderzoekmedewerkster aan het project ethische overwegingen rondom het aanbod van prenatale screening aan de VUMC vakgroep filosofie en medische ethiek..

Dagprogramma:

10.30 aankomst en inschrijving
11.00-12.30 inleiding en 2 presentaties
12.30-13.30 lunch
13.30-15.00 inleiding en werkgroepen
15.00-15.30 pauze
15.30-16.30 presentatie en discussie

info(020) 679 36 50 of secretariaat@soka.nl . Zie ook www.soka.nl
locatieConferentieoord Zonnewende
plaatsMoergestel (Noord-Brabant)
postcode50
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl