Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 20 februari 2010    Evangelie van 2010-02-20
begintijd14:00 uur
eindtijd15:30 uur
 titelBijbels Museum - Kinderworkshop vol magie
beschrijving

De Sneeuwkoningin

Voorjaarsvakantie 20 t/m 28 februari

Wist je dat bijna 150 jaar geleden de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen logeerde in het oude grachtenpand van het Bijbels Museum? Tijdens zijn verblijf werkte hij hier aan zijn sprookjes. In de voorjaarsvakantie wordt tijdens met een toverlantaarn één van zijn verhalen tot leven gebracht: de Sneeuwkoningin. In het atelier gaan we vervolgens aan de slag en maken van papier eigen magische trucs. Beelden combineren we tot een bewegend beeld, zoals dat vroeger gebeurde bij een echte toverlantaarnvoorstellingen.

De toverlantaarn of laterna magica is meer dan 350 jaar oud. Wetenschappers gebruikten hem vroeger voor optische proeven en het geven van colleges. Lantaarnisten gaven er in de 18de eeuw op kermissen en in theaters voorstellingen mee. Met allerlei trucs – zoals verborgen spiegels en beweegbare lantaarns – joegen zij hun publiek schrik en verbazing aan. In de 19de eeuw kwamen er steeds meer voorstellingen voor grotere groepen. De toverlantaarn was eigenlijk de radio of televisie van toen en het venster op de wereld.

De toverlantaarn werd ook gebruikt in kerken. Dominees en priesters trokken volle kerken met hun bijbelse vertellingen op lantaarnplaten. Speciaal voor de workshop halen we een hele oude toverlantaarn uit ons depot en vertellen we het sprookje van de Sneeuwkoningin met trollen, engelen, prinsen en prinsessen, dat misschien wel in het Bijbels Museum geschreven is.

Locatie: Bijbels Museum, Herengracht 366-368, 1016 CH Amsterdam
Data: za 20, zo 21, wo 24, za 27 en zo 28 februari, om 14.00 uur
Aanvang: 14.00 uur, duur 90 minuten
Leeftijd: 6+
Reserveren: Noodzakelijk op info@bijbelsmuseum.nl of 020-6242436
Kosten: Entree museum t/m 12 jaar gratis, kosten voor de activiteit € 5,50

info

Bijbels Museum
Herengracht 366-368
1016 CH Amsterdam
www.bijbelsmuseum.nl
marketing@bijbelsmuseum.nl
(020) 62 42 436

locatieBijbels Museum, Herengracht 366-368
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl