Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerdonderdag 11 februari 2010    Evangelie van 2010-02-11
begintijd18:30 uur
eindtijd20:30 uur
 titelLourdesfeest in Tienray
beschrijving

11 februari is de dag van de 1e verschijning van Maria aan Bernadette in Lourdes. Graag willen we dit heugelijke feit vieren in Klein-Lourdes Tienray, de officiële Nederlandse Lourdesplaats sinds 1877.

  • Om 18.30 rozenkrans.
  • 19.00 uur Gezongen H. Mis voorgegaan door de deken van Horst aan de Maas.
  • De kerk is van 10.00-16.00 uur open voor vrij gebed.

Tienray is natuurlijk de Lourdesplaats in Nederland bij uitstek. Waarom? Omdat Tienray al in 1877 van de paus de ere-titel ‘klein-Lourdes’ heeft gekregen. Het is daarmee de enige plaats in Nederland waar dezelfde rechten en plichten gelden als in Lourdes zelf. Wilt u dus het Lourdesgevoel echt beleven, weet dat u van harte welkom bent in Tienray, gedurende het gehele jaar.

Omdat Lourdesgevoel ook nog meer te beleven bevindt zich in de kerk een rotsblok van de echte grot in Lourdes zelf, verder kunt u er ook Lourdeswater verkrijgen en is er ook een stukje van de hoofddoek van de H. Bernadette aanwezig

Natuurlijk is de kerk in Tienray ook overdag geopend voor een bezoek aan de grot. In de wintermaanden van 10.00 uur t/m 16.00 uur en in de zomermaanden van 10.00 uur t/m 18.00 uur.

Loop dus gerust eens de kerk binnen voor een moment van gebed en rust bij Maria, en schrijf uw intenties neer in het intentieboek.

info

Pastoor Ruud Verheggen
(0478) 69 12 17
ruud.verheggen@home.nl

locatieKerk O.L.V.TRoosteres der Bedrukten, Kloosterstraat 1
plaatsTienray (Limburg)
postcode58
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl