Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 7 t/m vrijdag 12 februari 2010    Evangelie van 2010-02-07
 titelDialogue on wheels
beschrijving

Van 7 februari 2010 tot 12 februari 2010 ie er een zeer interessant Nigeriaans duo in ons land: Pastor James Wuye en Imam Mohamed Ashafa. In de jaren negentig waren zij erfvijanden. Ze bevochten elkaar als respectievelijke leiders van gewapende jeugdmilities in Kaduna, Nigeria. Pastor Wuye verloor hierbij zelfs zijn rechterhand en Imam Ashafa zijn directe familie.

Deze twee mannen hebben zich evenwel met elkaar verzoend en zijn iconen geworden van de mogelijkheid van de dialoog. Samen leiden ze nu het Interfaith Mediation Centre in Kaduna. Ze doorkruisen Nigeria, waar spanningen tussen moslims en christenen vaak in bloedvergieten uitmonden, om task-forces op te leiden om conflicten op te lossen. Voor hun engagement voor vrede en dialoog kregen ze vorige maand de prijs van de Fondation Jacques Chirac voor conflictpreventie in Parijs. De film ‘The imam en the pastor’ uit 2006, over hun indrukwekkende verhaal wordt inmiddels in almaar meer talen vertaald.

10 februari - gocartwedstrijd en aansluitend conferentie
Naar aanleiding van hun bezoek willen we graag enkele acties voor dialoog tussen jongeren organiseren op woensdag 10 februari 2010. In de namiddag van 15u tot 18u organiseren we een gocartwedstrijd op de Groenplaats en aansluitend (19u) een conferentie.

“Dialogue on wheels” zal een gocartwedstrijd worden waar telkens 2 ploegen van 4 jongeren (bestaande uit minstens drie verschillende godsdiensten of overtuigingen) het tegen mekaar opnemen. Enkel goede samenwerking en dialoog kan leiden naar de overwinning. 

Een parcours met hindernissen, opgebouwd met strobalen, nadars en oude banden zal het terrein afbakenen.
De wedstrijd wil de samenwerking en dialoog tussen jongeren versterken en een positief signaal van jongeren geven aan de samenleving.

info

www.santegidio.be/dow

locatieVolledig scherm Karel de Grote-Hogeschool Campus Groenplaats
plaatsAntwerpen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl