Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 23 januari 2010    Evangelie van 2010-01-23
begintijd19:30 uur
eindtijd22:00 uur
 titelJong Katholiek actie voor slachtoffers Haïti
beschrijving

De katholieke jongeren van Nederland komen in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Met een benefiet-event op zaterdag 23 januari en een actie via populaire sociale netwerken hopen de jongeren een substantiële bijdrage te leveren. De opbrengst is bestemd voor de projecten van WereldOuders in Haïti. Deze projecten worden geleid door Father Rick, een priester-arts die in december te gast was in Nederland. Het event is een gezamenlijk initiatief van Jong Katholiek en Godlof. 

Het event wordt een avond vol muziek, dans, gebed en bijzondere verhalen. Het programma vindt plaatst in de St. Cathrien te Den Bosch. Verdere informatie over de invulling van het programma volgt in de loop van deze week.

Het kinderziekenhuis St. Damien dat aangestuurd wordt door Father Rick en zaterdag aandacht kreeg in EenVandaag, is een van de weinige ziekenhuizen dat nog naar behoren functioneert. De verplegers en artsen zetten nu alles op alles om zoveel mogelijk gewonden te kunnen helpen. WereldOuders heeft een noodhulpprogramma opgezet en zendt naast geld ook goederen naar Haïti. In het ziekenhuis is dringende behoefte aan alles. Zwachtels, morfine, lijkzakken, chirurgische boren en zelfs aan simpele pennen om dossiers mee te schrijven.

Jong Katholiek en Godlof zijn diep geraakt door Father Ricks passie voor Haïti. 22 jaar geleden kwam hij daar als priester naartoe. Door wat hij daar zag, besloot hij  ook nog eens geneeskunde te studeren. “Ik kwam als priester maar wat de Haïtianen echt nodig hadden, was een dokter," aldus de geestelijke. In twee decennia heeft WereldOuders o.a. een familiehuis, een kinderziekenhuis en 18 scholen opgezet onder leiding van Father Rick.

“We hopen dan ook dat jongeren niet alleen geld zullen geven, maar ook van hun comfortabele eilandje durven te stappen,” aldus Marc Bollerman van Jong Katholiek, de landelijke jongerenafdeling van de Katholieke Kerk. “We hopen dat jongeren zich écht in willen leven in hun medemens in nood en dat ze actie zullen ondernemen om het leven van die ander beter te maken. Nu na deze aardbeving, maar ook straks als de grootste mediahype voorbij is.”

Wie met Godlof en Jong Katholiek WereldOuders en haar team wil steunen, is zaterdag van harte welkom in Den Bosch. Online een gift geven kan ook: via www.jongkatholiek.nl/haiti of direct op het rekeningnummer 2784498 t.n.v. Secretariaat RK Kerk in Utrecht en onder vermelding van 'Donatie project Haïti (Jong Katholiek)'. De gift komt volledig ten goede aan het werk van WereldOuders in Haïti.

Jong Katholiek is ook te vinden op de sociale netwerken Facebook, Twitter en Hyves.

Wat gaan we doen?
Om half acht begint de avond in de St. Cathrienkerk  in Den Bosch. We starten met een eucharistieviering. Samen stil zijn, bidden, verbonden zijn. Daarna begint een spetterend programma met muziek, dans, actie en nog veel meer. Onder andere the Fruits zullen optreden. En United om maar wat te noemen. Iedereen die meewerkt doet dat volledig voor niets! De avond duurt tot 22.00 uur.

Wat willen we bereiken?
In december was father Rick in Nederland. Deze Amerikaanse priester en arts werkt al jaren in Haïti. Toen hij hier was, riep hij op televisie Nederlandse jongeren op om hem te helpen. Nog geen maand later stort zijn wereld in. Letterlijk. Hij en zijn team hebben onze steun harder nodig dan ooit. We doen dat via Wereldouders, de organisatie waarvoor hij werkt. Je leest alles over father Rick op onze website: www.jongkatholiek.nl/haiti.

Kom ook!
Dus kom aanstaande zaterdag naar Den Bosch. Dit mag je gewoon niet missen. Nu heb je de kans om als jonge katholiek te laten zien dat ook jij wat kan betekenen voor Haïti. Be there! Op onze site staan steeds updates over het programma. En heel belangrijk: spread the news! Laat iedereen op je hyves of facebook weten dat deze avond er is.

Praktisch…
De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. Het vindt plaats in de St. Cathrienkerk in Den Bosch. De kerk ligt aan de Kruisbroedershof. Je kunt het makkelijk lopen vanaf het station (iets meer dan één kilometer):  loop richting het centrum. Over de brug meteen rechtsaf. Neem de vierde straat links. Je ziet dan de grote koepel van de kerk al.

info

www.jongkatholiek.nl/haiti

locatieSt. Cathrien, Spinhuiswal
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl