Vandaag is vrijdag 18 oktober  

categorie categorie Retraite
retraite
Bezinningshuis Regina Carmeli
(Regina Carmeli)

Bezinningshuis Regina Carmeli

Website E-mail

Kollenberg 2
6132 AL  Sittard

046 - 888 9593

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 10 t/m zondag 12 oktober 2003    Evangelie van 2003-10-10
 titelInteractief weekend
beschrijvingNaar aanleiding van de verjaarag van Edith Stein, houdt het klooster Regina Carmeli een interactief weekend rond een aantal van haar teksten. Aan de hand van bijvoorbeeld haar voordracht 'Het ethos van de vrouwenberoepen' willen we nagaan hoe actueel haar opvattingen zijn en hoe wij deze problematiek nu benaderen.

In discussiegroepen verdiepen we ons in themata als: wat verstaat men onder een beroepsspiritualiteit, kunnen vroomheid en succes samengaan, welke normen zijn nog geldig en wat kunnen wij doen?

Leiding: Mevr. dr. Ilse Kerremans is doctor in de geneeskunde met een bijzondere opleiding in de kinderchirurgie en levertransplantatie. Sinds 20 jaren gegrepen door Edith Stein en de karmelspiritualiteit. Lid van de Teresiaanse Lekenorde. Bestuurslid en president van de Medical Women Association en lid van het Ethics Committee Medical Women Association International. Meerdere voordrachten in binnen- en buitenland rond het thema van de feminisatie in de medische wereld.

info regina.carmeli@planet.nl of www.carmeldcj.nl waar u zich tevens online kunt aanmelden
organisatieBezinningshuis Regina Carmeli
locatieBezinningshuis Regina Carmeli, Kollenberg 2
plaatsSittard (Limburg)
postcode61
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl