Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerdonderdag 11 februari 2010    Evangelie van 2010-02-11
begintijd18:30 uur
eindtijd20:30 uur
 titelMaria van Lourdes in Heiloo
beschrijving

Donderdag 11 februari worden de verschijningen van Maria aan Bernadette in Lourdes herdacht. Natuurlijk is dit een groot feest in Lourdes zelf, maar niet alleen daar. Het oer Nederlandse bedevaartsoord Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo viert Maria van Lourdes groots met een feestelijke eucharistieviering, ziekenzegen, en kaarsenprocessie.

Lourdes wordt ieder jaar door miljoenen pelgrims bezocht. Ook de belangstelling uit Nederland is onverminderd groot. De ervaring van een Lourdesbedevaart kan ingrijpend, ontroerend en zelfs levensveranderend zijn. De wens om nog eens naar Lourdes te gaan is bekend bij velen die de last van hun jaren gaan voelen en (terminaal) zieken. Anderen komen als pelgrim om iets van hun dankbaarheid te tonen, om vrijwilligerswerk te verrichten of gewoon om het gebeuren een keer meegemaakt te hebben.

Onze Lieve Vrouw ter Nood is een bescheiden bedevaartsoord dat een verscholen ligt tussen Heiloo en Limmen. Onopvallend als het is, wordt het door duizenden mensen per jaar bezocht om dezelfde redenen: om troost te zoeken bij verdriet, kracht in beproeving en ziekte, om dank te zeggen voor wat goed is gegaan en geloof te verdiepen. Velen vinden in Heiloo iets dat in onze tijd als heel kostbaar wordt beschouwd: rust.

De Lourdesmis in Heiloo wordt door steeds meer mensen bezocht. Voor Lourdespelgrims kan het een reünie zijn, voor anderen is het de ervaring dat in het samenkomen om te bidden en te zingen, om de eucharistie te vieren en kaarslicht in processie mee te dragen, om met anderen samen te zijn in een gelovige omgeving licht doorbreekt in hun leven. Het Volendams Vocaal Ensemble onder leiding van haar dirigent Marlie Durge is een geweldig gemengdkoor dat met hart en ziel de Lourdesmis wil zingen. Na afloop van de kaarsenprocessie door het bedevaartspark met een statie (gebedspauze) bij het Maria van Lourdesbeeld, wordt de ziekenzegen gegeven.

De bedevaart wordt Hollands besloten: met warme chocolademelk en alle tijd voor ontmoeting in het welkomsthuis Oesdom. De Eucharistieviering begint om 19.00 uur. Een half uur daarvoor wordt de Rozenkrans gebeden. De lichtprocessie is aansluitend.

Het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood is een bedevaartsplaats en retraite en bezinningscentrum dat een geschiedenis heeft van meer dan zeshonderd jaar. Regelmatig worden bedevaarten georganiseerd. Velen vinden in Heiloo rust, troost en verdieping van hun geloof.

info

www.olvternood.nl

locatieHeiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Kapellaan 13
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl