Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerwoensdag 13 januari 2010    Evangelie van 2010-01-13
begintijd09:45 uur
eindtijd13:00 uur
 titelStartbijeenkomst Kerkbalans
beschrijving

Dit jaar wordt de Actie Kerkbalans alweer voor de 38e keer gehouden. In week 3 en 4, van 17 tot en met 30 januari, voeren de deelnemende kerken hun jaarlijkse financiële kernactie onder het motto "een kerk is van blijvende waarde".

Aan de start van de Actie Kerkbalans 2010 wordt in de vorm van een Event aandacht besteed. Die bijeenkomst vindt plaats op 13 januari 2010 in de Jacobikerk te Utrecht.

De actie Kerkbalans is de jaarlijkse actie van vijf christelijke kerkgenootschappen om aandacht te vragen voor de financiële situatie van de kerken. Die zijn voor hun inkomsten nagenoeg geheel afhankelijk van giften en vrijwillige bijdragen van gelovigen. De Actie Kerkbalans is een gezamenlijk initiatief van de Rooms Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland, de Oud-Katholieke Kerk, de Doopsgezinde Sociëteit en de Remonstrantse Broederschap. De kerken voeren gezamenlijk campagne voor Kerkbalans, maar de opbrengsten zijn voor de lokale parochies en gemeenten.

De aftrap van deze actie krijgt dit keer onder andere de vorm van een tafelgesprek met een aantal toonaangevende gasten: Ds. P. Verhoeff, preses Protestantse Kerk in Nederland, bisschop dr. G. de Korte, referent voor Kerk en Samenleving van de Nederlandse Bisschoppenconferentie, dr. T. Bernts, directeur onderzoeksbureau Kaski en mogelijk nog een vierde deelnemer vanuit de overheid/politiek. Zij zullen aan de hand van aansprekende, zichtbaar gemaakte voorbeelden onderbouwd door cijfers, spreken over de waarde van de kerk. Wat is de sociale, culturele en economische waarde van de kerk in Nederland? De cijfers die tijdens de presentaties en het gesprek worden gebruikt, komen van een nieuw onderzoek naar wat de waarde op meerdere terreinen van de kerk in Nederland is.

Programma

9.45 uur: kerk open
10.00 uur: ontvangst met koffie en thee
10.25 uur: start bijeenkomst
11.30 uur: afsluiting tafelgesprek
11.35 uur: uitreiking kerkbalans awards en informeel samenzijn
12.00 uur: lunch

info

Mw. M. Kiekens
(030) 232 69 32
margreetk@rkk.nl
www.kerkbalans.nl

locatieJacobikerk, St. Jacobsstraat 171
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl