Vandaag is zaterdag 14 september
Kruisverheffing
 

categorie categorie Cursus
cursus
Abdij van Berne

Abdij van Berne

Website E-mail

Abdijstraat 49
5473 AD  Heeswijk

Postbus 60
5473 ZH Heeswijk

(0413) 299 299

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf zaterdag 9 januari 2010    Evangelie van 2010-01-09
begintijd12:00 uur
 titelCursus - De overweging in de zondagsliturgie
beschrijving

De werkgroep voor Liturgie te Heeswijk houdt de zaterdagen 9 januari en 6 februari een cursus over de overweging in de zondagsliturgie.

Het houden van een overweging vraagt om kennis van de Schrift, aansluiting bij het hedendaagse levensgevoel en vaardigheid in het spreken. De overweging beoogt het zoeken naar God te activeren en te stimuleren; de toehoorders staan dan ook centraal in de opzet en de uitwerking van de overweging.

In deze cursus van twee zaterdagen (9 januari en 6 februari) leren we zelfstandig een overweging schrijven.

Voorafgaand aan de tweede zaterdag schrijven alle deelnemers thuis een overweging die in de cursus besproken zal worden.

Men kan alleen inschrijven voor beide dagen.

Er kunnen maximaal 15 personen geplaatst worden.

Begeleiding tijdens deze twee dagen is in handen van Martin Hoondert, redacteur en vormingswerker bij de Werkgroep voor Liturgie Heeswijk en hoogleraar Muziek en Christendom aan de Universiteit van Tilburg.

info

www.wlh.nl/default.asp?contentID=515

organisatieAbdij van Berne
locatieAbdij van Berne, Abdijstraat 49
plaatsHeeswijk (Noord-Brabant)
postcode54
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl