Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 28 maart 2010    Evangelie van 2010-03-28
(Palmzondag)
begintijd14:00 uur
eindtijd20:15 uur
 titel25e WereldjongerenDAG
beschrijving

Op zondag 28 maart 2010 wordt wereldwijd voor de 25e keer de WereldjongerenDAG gevierd. In de Nederlandse bisdommen wordt deze dag ook gevierd, zo ook in Bisdom Haarlem-Amsterdam. Dit jaar gaat deze ‘hemelse’ dag plaatsvinden in het oosten van ons Bisdom en wel in Almere!

Jongeren uit het hele bisdom worden uitgenodigd om deze dag samen te vieren. De dag begint met een feestelijke eucharistieviering waarin mgr. Van Burgsteden (jongerenbisschop) zal voorgaan. Jongerenkoor Luminoso uit Almere zal de viering muzikaal ondersteunen. Alles staat deze dag in het teken van het thema ‘Hemel op Aarde’, zowel de viering als het afwisselende middagprogramma. Er zullen verschillende workshops worden georganiseerd, je kunt zo wel actief, creatief en verdiepend aan de slag. Zo kun je een eigen vlieger maken en hem oplaten bij het Weerwater in Almere of in gesprek gaan met onze jongerenbisschop rond het thema van deze dag. Ook is er in de aanloop naar de Wereldjongerendagen een speciale quiz, genaamd: Ik houd van Spanje! Er is dus genoeg keuze om jezelf in ‘hemelse sferen’ te wanen! Deze dag wordt afgesloten met een gezellig diner.

De WereldjongerenDAG krijgt dit jaar een Spaans tintje mee. De WereldjongerenDAG zal namelijk ook de aftrap zijn van de voorbereiding naar de internationale Wereldjongerendagen te Madrid in 2011. Kom daarom ook zeker als je in 2011 hoopt deel te nemen aan de Wereldjongerendagen in Madrid!

Ontstaan
De eerste WereldjongerenDAG was in 1984. Paus Johannes Paulus II nodigde jongeren uit de hele wereld uit om op Palmzondag naar Rome te komen, om deze bijzondere dag samen te vieren. Dit initiatief sloeg aan en sindsdien gebeurt dit ieder jaar. Eens in de twee à drie jaar wordt de WereldjongerenDAG internationaal groots gevierd (Wereldjongerendagen genoemd) en trekt dan vele honderdduizenden jongeren. In de zomer van 2008 gingen 700 Nederlandse jongeren naar de Wereldjongerendagen in Sydney (Australië). In de tussengelegen jaren wordt de WereldjongerenDAG (door het Jongerenplatform) gewoon gezellig in ons eigen bisdom georganiseerd!

Informatie
Datum: 28 maart 2010, van 14.00 tot 20.15 uur, toegang € 5.

Locatie: R.K. Parochie Sint Martinus (gevestigd in het  oecumenisch kerkcentrum De Lichtboog), Klokkeluiderstraat 10 te Almere.

info

Jongerenpastoraat
(023) 511 26 35
info@jongbisdomhaarlem.nl
www.jongbisdomhaarlem.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieR.K. Parochie Sint Martinus, Klokkeluiderstraat 10
plaatsAlmere (Flevoland)
postcode13
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl