Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Reis
reis
Diaken- en priesteropleiding Sint-Janscentrum
(Sint-Janscentrum)

Diaken- en priesteropleiding Sint-Janscentrum

Website E-mail

Papenhulst 4
5211 LC ‘s-Hertogenbosch

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 4 t/m vrijdag 9 juli 2010    Evangelie van 2010-07-04
 titelRoepingenreis naar Trier
beschrijving

In 2010 zal een landelijke roepingenbijeenkomst plaatsvinden die begint met een programma in 's-Hertogenbosch waarna het programma doorgaat in Trier (Duitsland). Ook mgr. Hurkmans zal opnieuw meegaan op deze roepingenreis.

Programma

zo 4 juli Samenkomst en ontmoeting in 's-Hertogenbosch
ma 5 juli Nationale Priesterdag met Walter kardinaal Kasper
di 6 juli Vertrek naar Trier (D)
vr 9 juli Terugkomst in 's-Hertogenbosch

De roepingenreis 2010 valt dus uiteen in twee delen.

Ten eerste is er de bijeenkomst met Walter Kardinaal Kasper, die komt spreken in het kader van de lezingencyclus van het Sint-Janscentrum; waarbij de bisschoppen van Nederland hebben besloten van deze bijeenkomst een (unieke!) Nationale Priesterdag te maken.

In tweede instantie vertrekken we daadwerkelijk op reis naar Trier, één van de oudste steden van het Christendom in het Westen; de stad waar de apostel Matthias begraven ligt (het enige apostelgraf aan deze kant van de Alpen); de stad waar de H. Athanasius, één van de Kerkvaders (4e eeuw) een tijdlang in ballingschap leefde.

De roepingenreis draagt het karakter van een bedevaart: we gaan met elkaar op stap om dichter bij God te komen. De bedoeling is ook om de kandidaten de kans te geven om met jonge priesters en met andere geïnteresseerden te praten over roeping en priesterschap; zodat er vaak ook heel concrete vragen gesteld kunnen worden. We vieren dagelijks de Eucharistie en we bidden gezamenlijk het getijdengebed.

We verblijven in een klooster van zusters. Jammer genoeg is het aantal kamers beperkt. Het is dus zinvol om tijdig in te schrijven!

info

info@sint-janscentrum.nl
www.sint-janscentrum.nl

organisatieDiaken- en priesteropleiding Sint-Janscentrum
locatieSint-Janscentrum, Papenhulst 4
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl