Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Bezinningshuis Regina Carmeli
(Regina Carmeli)

Bezinningshuis Regina Carmeli

Website E-mail

Kollenberg 2
6132 AL  Sittard

046 - 888 9593

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 9 maart 2010    Evangelie van 2010-03-09
begintijd19:30 uur
eindtijd21:30 uur
 titelDinsdagavond in de vastentijd
beschrijving

In de vastentijd organiseert Bezinningshuis Regina Carmeli twee dinsdagavonden, op 23 februari en 9 maart 2010 van 19.30 tot 21.30 uur.

  • - verhaal, deel 1
  • - pauze
  • - verhaal, deel 2
  • - dagsluiting (nachtgebed van de Kerk)

Op weg naar Pasen, allicht!
Hoop, nieuwe kansen, een nieuw begin

Deze avonden zijn bedoeld als voorbereiding op Pasen in de veertigdagentijd. Dit in het kader van 450 jaar bisdom Roermond. Jezus staat in de traditie van het volk Israël. Een belangrijk onderdeel van deze traditie is de jaarlijks terugkerende viering van Pesach, het verhaal van de uittocht uit Egypte: de God die met ons meetrekt is een bevrijdende God. Dit perspectief is van generatie op generatie doorgegeven: van Mozes tot Jezus. Er is een duidelijke lijn te trekken van het uittochtverhaal naar het Paasverhaal. Uittocht, doortocht en intocht vormen een spiraalbeweging in ieder mensenleven.

Leiding: Mevr. Rini van de Geer
is catechist in het bisdom Roermond. Zij gaf jarenlang godsdienstles op diverse basisscholen in het cluster Born. Nu verzorgt ze nog kinderwoorddiensten en is zij actief in de parochie en in het ouderenpastoraat.

Kosten: € 6, - per avond

info

Kollenberg 2, Postbus 28
6130 AA Sittard
(046) 457 09 93 (9-11 uur, 15-17 uur, 18.30-20.15 uur)
regina.carmeli@carmeldcj.nl
www.carmeldcj.nl

organisatieBezinningshuis Regina Carmeli
locatieKarmelietessenklooster, Kollenberg 2
plaatsSittard (Limburg)
postcode61
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl