Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 2 januari 2010    Evangelie van 2010-01-02
begintijd17:00 uur
 titelDriekoningenstoet in het Stokstraatkwartier
beschrijving

Op zaterdag 2 januari om 17.00 uur organiseert de Basiliek van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee in Maastricht wederom de "Driekoningenstoet". Dit keer wordt de stoet voor de vijfde keer georganiseerd. Het is daarmee het eerste lustrum. De oude traditie van het trekken door de straten van de stad, met de Drie Wijzen uit het Oosten die de ster volgden, wordt zo weer nieuw leven ingeblazen. We spelen het na met een stoet met gecostumeerde herders en koningen, met schapen, paarden en een echte kameel. De Drie Koningen met hun kameel en omringd door een grote Oosterse hofhouding doemen op in het avondduister. De herders van Betlehem met hun schapen en de ezels met hun drijvers begeleiden de karavaan naar de Onze Lieve Vrouwebasiliek, waar de koningen hun geschenken zullen aanbieden aan Maria en het Kind Jezus. Muzikanten begeleiden het geheel. Alle kinderen zijn uitgenodigd om gekleed als koning mee te lopen.

Route van de stoet: Onze Lieve Vrouweplein – Graanmarkt – Stokstraat – Kleine Stokstraat – Vissersmaas – Maastrichter Brugstraat – Kersenmarkt – Wolfstraat – Onze Lieve Vrouweplein – Basiliek van de Sterre der Zee.

info

Parochie OLV Maastricht
info@sterre-der-zee.nl
www.sterre-der-zee.nl

locatieStokstraatkwartier
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl