Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Retraite
retraite
wanneervrijdag 12 t/m zondag 14 maart 2010    Evangelie van 2010-03-12
begintijd16:30 uur
eindtijd14:00 uur
 titelRetraite voor moeders
beschrijving

Van vrijdag 12 t/m zondag 14 maart wordt er weer een retraite voor moeders gehouden in het klooster van de Missiezusters van het Kostbaar Bloed in Aarle-Rixtel. Uit  de vele positieve reacties blijkt dat er bij moeders een behoefte bestaat om zich even een paar dagen los te maken van hun drukke bestaan thuis en/of op het werk. De moederretraite biedt een goede gelegenheid om je in de vastentijd op een bijzondere manier op God te richten en je gebedsleven te verdiepen.

Onder leiding van kapelaan L. Simons, gaan we in stilte op zoek naar wat Jezus ons wil leren met de gelijkenis van het mosterdzaadje. Wat betekent deze parabel voor ons dagelijks leven? Wat kunnen wij doen om (nog) meer te groeien in ons geloof en vertrouwen op God? Na de conferenties is er, in de stille tijd, ook gelegenheid een persoonlijk gesprek met de begeleidende priester te hebben.

Wij zullen vanaf vrijdag 12 maart 16.30 uur, tot zondagmiddag 14 maart, ongeveer 14.00 uur, te gast zijn in het klooster van de zusters van het Kostbaar Bloed in Aarle-Rixtel. Hoewel wij een eigen programma hebben met diverse conferenties, zullen wij ons regelmatig aansluiten bij de gebedstijden van de zusters.

De kosten voor het weekend bedragen € 60,-.  De prijs mag echter geen belemmering zijn om deel te nemen aan deze retraite.

Heb je nog vragen of wil je je al opgeven, neem dan contact op met Edith Ruijs (0488-453040) of Hansi Wittenberg (0488-453168). Je kunt ook een mailtje sturen naar Edith Ruijs: tt2@wanadoo.nl . Het maximum aantal deelnemers is 16 moeders. Na opgave ontvang je enige weken voor de retraite een brief met nadere informatie en het programma van de retraite.

Een andere gelijkenis hield Hij hun voor: ‘Het Rijk der hemelen gelijkt op een mosterdzaadje, dat iemand op zijn akker zaaide. Weliswaar is dit het allerkleinste zaadje, maar wanneer het is opgeschoten, is het groter dan de andere tuingewassen; het wordt een boom, zodat de vogels uit de lucht in zijn takken komen nestelen.’

( Matteüs, 13, 31-32)

info

Edith Ruijs
(0488) 453040
tt2@wanadoo.nl
Hansi Wittenberg
(0488) 453168

locatieMissieklooster Heilig Bloed, Kloosterdreef 7
plaatsAarle-Rixtel (Noord-Brabant)
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl