Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 31 december 2009    Evangelie van 2009-12-31
begintijd12:30 uur
eindtijd13:30 uur
 titelMis voor Q-koorts in Sint Jan
beschrijving

Bisschop Hurkmans draagt donderdag 31 december om 12.30 uur een Mis op in het kader van de Q-koorts in de Sint-Jan in Den Bosch. De Mis is bedoeld om mensen en bedrijven die getroffen zijn door de Q-koorts een geestelijk hart onder de riem te steken. De bisschop, die zelf van boeren komaf is, wil op deze manier bijzonder zijn medeleven tonen en hoopt dat de Mis mensen die ziek zijn of die hun dieren kwijtraken, zal sterken. Na de Mis wil de bisschop graag bij de koffie in gesprek gaan met mensen die dat willen in de Bisdomzaal aan de Parade 11 in Den Bosch. Ook vindt de bisschop dat de overheid te lang heeft gewacht met het nemen van maatregelen.

In Nederland zijn er 2293 meldingen van Q-koorts bekend. De GGD Hart voor Brabant heeft tot 14 december 2009 1346 meldingen ontvangen. Het bisdom heeft na overleg met de GGD besloten de Mis te houden. Er is geen gevaar van besmetting van mens op mens, iemand die Q-koorts heeft kan iemand anders niet besmetten. Men kan de bacterie via de lucht inademen, maar in december is het besmettingsgevaar gering, omdat besmetting vooral in de lammerperiode van februari t/m mei plaatsvindt.

info

www.bisdomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 18
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl