Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzaterdag 26 december 2009    Evangelie van 2009-12-26
(2e Kerstdag / Heilige Stefanus)
begintijd11:00 uur
eindtijd12:30 uur
 titelByzantijnse liturgie Eikenburg
beschrijving

Op Tweede Kerstdag 26 december is er op Eikenburg een Slavisch-Byzantijnse kerstviering. Deze begint om 11.00 uur in de kapel de Broeders van Liefde, Aalsterweg 289. In de Byzantijnse viering van de Eerste Kerstdag staat de pasgeboren Jesus in het centrum van de aandacht. Op de Tweede Kerstdag is dat zijn moeder, de H. Maria. Dat is al 1700 jaar de traditie in de Byzantijnse spiritualiteit, van uit de tijd van de eerste christenen.

De vereniging ‘Gemeenschap van de Alheilige Moeder Gods Gruzinskaja’ draagt zorg voor de organisatie. Zij is een vereniging binnen de katholieke kerkprovincie van Nederland.

Deze liturgie uit de 4de eeuw draagt nu nog de zuivere spiritualiteit van het Oost-Romeinse Keizerrijk. De iconen en de iconostase zijn de meest bekende manifestaties van deze oude liturgie. Het vierstemmige Slavisch-Byzantijnse koor zingt. Dit koor zoekt nieuwe leden. Na afloop is er in de aula koffie en een goed gesprek.

Dit is de laatste keer dat de Byzantijnse ritus in Eikenburg wordt gevierd. In het nieuwe jaar 2010 verhuist deze plechtige liturgie naar de St.-Lambertuskerk aan de Hoogstraat 299, 5654 NB  Eindhoven. De eerste Liturgieviering zal daar zijn op 7 februari om 10.30 uur.

info

www.pokrof.nl
(070) 300 09 93

locatiekapel van Eikenburg, Aalsterweg 289
plaatsEindhoven (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl