Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 19 december 2009    Evangelie van 2009-12-19
begintijd20:15 uur
eindtijd22:15 uur
 titelVUKK zingt Mariavespers Monteverdi
beschrijving

Het VU Kamer Koor (VUKK) zingt Mariavespers Monteverdi op 19 december 2009 van 20:15 - 22:15 uur.

Toen de Nederlandse Constantijn Huygens, een begaafd musicus, in 1620 als diplomaat in Venetië verbleef, woonde hij eens een uitvoering van een groot muziekwerk bij. Hij schreef verrukt in zijn dagboek: “Ik hoorde de meest volmaakte muziek die ik ooit in mijn leven denk te horen, met stemmen die me van verrukking buiten mijzelf brachten”. Wat hij had gehoord waren de Maria Vespers die die avond eigenhandig gedirigeerd werden door de componist Claudio Monteverdi. Tegenwoordig wordt Monteverdi beschouwd als de componist die aan de wortels staat van de westerse muziekgeschiedenis. Zijn meesterwerk, de Mariavespers, is dan ook van grote muziekhistorische en culturele betekenis. Maar bovenal is het muziek waar iedereen met een goed stel oren met volle teugen van zal genieten.

Het VU-Kamerkoor is opgericht in 1968 en bestaat uit 32 jonge, gedreven amateurzangers. Sinds 1991 staat het koor onder leiding van Boudewijn Jansen, o.m. assistent-dirigent bij De Nederlandse Opera en dirigent van het Toonkunstkoor Amsterdam. Dankzij de doelstelling om naast bekende koorwerken ook minder voor de hand liggende muziek uit diverse stijlperioden op hoogwaardig niveau uit te voeren, heeft het VU-Kamerkoor een zelfstandige plaats in het Nederlandse muziekwereld verworven.

Dominicuskerk
Spuistraat 12
1012 TS  Amsterdam

Entreeprijs volwassenen: € 18
Entreeprijs kinderen: € 13

info

www.vukk.nl

locatieDominicuskerk, Spuistraat 12
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl