Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Congregatie van Sint Jan
(Sint Jan)

Congregatie van Sint Jan

Website E-mail

Met o.a. de Broeders van Sint Jan, de Zusters van Sint Jan en het jongerenprogramma Licht Vuur & Waarheid

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 1 t/m maandag 5 juli 2010    Evangelie van 2010-07-01
 titelPelgrimstocht naar Ars
beschrijving

In het kader van het jaar van de Priester organiseert Sint Jan een internationale pelgrimsreis naar Ars-sur-Formans (Frankrijk), het plaatsje van de heilige pastoor.

Programma
Donderdag 1 juli wordt een reisdag. Per comfortabele minibus wordt u vanuit Utrecht naar een hotel in Villefranche-sur-Saône gereden. Dit is gelegen op nog geen 7km afstand van het Heiligdom van de Heilige Jean-Marie Vianney in Ars. Onderweg wordt regelmatig gestopt en is gelegenheid voor picknick.

Vrijdag nemen we deel aan de voetbedevaart naar Ars. Deze dag heeft als thema meegekregen: ‘De bekering – Koninklijk priesterschap en priesterambt'. De broeders zorgen ’s middags voor een geestelijke input. Dit wordt vertaald naar het Nederlands. God zelf zal ons van geestelijke voeding voorzien in de dagelijkse Eucharistie.

Zaterdag vinden in de kerk van ‘Notre-Dame de la Miséricorde’ de diaken- en priesterwijdingen plaats. Deze wijdingsmis wordt gecelebreerd door Zijne Eminentie kardinaal Carlo Caffarra, aartsbisschop van Bologna. Vele paters van Sint Jan zullen concelebreren, waaronder de nieuwe generaal prior van de congregatie, pater Thomas Joachim.

Bede-vaart
Vrijdag en zaterdag overdag en ’s avonds is er ruim voldoende tijd om gezamenlijk of op eigen gelegenheid het heiligdom van de heilige Jean-Marie Vianney te bezoeken. U kunt dan om de voorspraak van hem en van onze Moeder Maria vragen in een persoonlijk antwoord op de vraag van de Heer: “Bid om arbeiders voor de oogst...”.

Zondagochtend reizen we richting Nederland. Onderweg zullen we overnachten in een middenklasse hotel in of nabij een Maria-bedevaart oord. Welk oord dit is laten we nog even een verrassing voor u. Maandag zullen we op nader te bepalen tijdstip weer in Utrecht arriveren.

Aanmelding
De bedevaart belooft een bijzondere ervaring te worden. De kosten bedragen € 395 op basis van halfpension. U kunt zich nog opgeven.

info

Lieke Titulaer
(0492) 77 12 03
(06) 47 67 87 02
titulaer@chello.nl
www.stjan.org

organisatieCongregatie van Sint Jan
locatie
plaatsArs-sur-Formans (Frankrijk)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl