Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 18 april 2004    Evangelie van 2004-04-18
 titelErfgoeddag
beschrijvingDe Erfgoeddag is een gezamenlijk initiatief van Culturele Biografie Vlaanderen vzw, de Erfgoedcellen van Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven, Mechelen en Tongeren, het Vlaams Centrum voor Volkscultuur vzw, de Vlaamse Museumvereniging vzw en de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek-, Archief- en Documentatiewezen vzw.

De Erfgoeddag wordt ondersteund door de afdeling Beeldende Kunst en Musea van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Cultuur Lokaal vzw, CultuurNet Vlaanderen vzw, Re-Creatief Vlaanderen vzw, Toerisme Vlaanderen, de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten vzw, de Vlaamse Gemeenschapscommissie, de Vereniging van de Vlaamse Provincies vzw en komt tot stand met de steun van de Vlaamse minister van Cultuur.

* Wil je weten waar je familienaam eigenlijk vandaan komt?
* Ben je benieuwd of er B.F.’s (bekende families) in je gemeente zijn?
* Denk je wel eens over hoe je familiewapen eruit zou kunnen zien?

Dan is de Erfgoeddag op zondag 18 april zeker iets voor jou !

Ga tijdens de Erfgoeddag op zoek naar je roots in heel Vlaanderen en Brussel.
Neem je familie mee en ontdek -gratis- de vele kleine en grote schatten en verhalen die onze voorouders ons nalieten. Thema dit jaar is 't Zit in de familie.

De Erfgoeddag is dé feestdag voor het cultureel erfgoed in Vlaanderen en Brussel. Meer dan 400 musea, archiefinstellingen, heem- en familiekringen, cultuurdiensten en vele anderen zetten die dag hun de deuren gratis open. Er worden ook meer dan 700 gratis activiteiten georganiseerd zoals wandelingen en rondleidingen, lezingen, fietstochten, workshops, tentoonstellingen enz.

infowww.erfgoeddag.be
of bestel de brochure via de Vlaamse Infolijn 0800/30201 (elke werkdag tussen 9 en 19 uur)
locatie
plaatsdiverse plaatsen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl