Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 7 november 2010    Evangelie van 2010-11-07
(Heilige Willibrord)
 titelKatholieke Jongerendag 2010
beschrijving

De Katholieke Jongerendag (KJD) is een jaarlijkse ontmoetingsdag in november voor jongeren in de leeftijd van 12 t/m 30 jaar. Jaarlijks komen er zo’n 2.000 jongeren uit heel Nederland naartoe. Het programma is een mix van ontspanning, ontmoeting en geloofsverdieping.

WKJ
Sinds de WKJ startte met deze jongerendag is het alweer de 33e keer. Vanaf 2005 wordt de Katholieke Jongerendag onder verantwoordelijkheid van de Nederlandse bisschoppenconferentie gehouden.

Thema
Focus
! Dat is het thema van de Katholieke Jongerendag (KJD) van dit jaar. Het thema ontstond tijdens een brainstorm met een groep jongeren die actief betrokken is bij het katholieke jongerenwerk in Nederland. “Yes, hier ga ik voor in m’n leven!”, “Ik kies bewust door wie en door wat ik me laat leiden” en “Welke keuze moet ik maken als ik voor een moeilijke beslissing sta?”, over dit soort dingen gaat het op 7 november in Den Bosch.

Het thema kwam niet zomaar uit het niets. Marc Bollerman van Jong Katholiek: “Vlak na de landelijke jongerendag zijn er nog twee grote evenementen waar veel van de KJD-bezoekers ook naartoe zullen gaan: de Europese Ontmoeting van Taizé in december en de Wereldjongerendagen in de zomer daarna.” Tijdens de brainstorm heeft de groep ook naar de thema’s van deze evenementen gekeken, en bij Taizé is dat ‘Pelgrimage van vertrouwen’ en bij de WJD staan het ‘geworteld zijn in Christus’ en een ‘standvastig geloof’ centraal.

Doel voor ogen
Wim Velzeboer, projectleider Katholieke Jongerendag: “Stel je dus even voor: je bent op een gegeven moment vol vertrouwen op weg, je bent geworteld in Christus en met je standvastige geloof heb je voldoende brandstof om een flink eind te komen. Wat je dan nog nodig hebt, is een doel voor ogen. Je moet je ergens op focussen. En met dat thema gaan we dus op de KJD aan de slag. En dan gaat het dus om vragen als: Wat is je doel in je leven? Door wie laat je je leiden? Hoe maak je keuzes als je voor een moeilijke beslissing staat?”.

Geloof niet vanzelfsprekend
Er zijn veel jongeren die met dit soort vragen rondlopen. Wel realiseert de organisatie van de KJD zich dat het niet voor iedere jongere vanzelfsprekend is om het geloof en de Kerk hierbij te betrekken. Terwijl sommige programmaonderdelen lekker de diepte in zullen gaan, worden andere onderdelen meer basaal ingestoken.

Be there!
De Katholieke Jongerendag wordt natuurlijk weer een groot feest, met leuke muziek, goeie sprekers en een grote Eucharistieviering. (Jongkatholiek.nl)

info

Jong Katholiek
(030) 23 269 23
info@jongkatholiek.nl
www.jongkatholiek.nl/kjd

locatieMaaspoort Sports & Events en FlikFlak hallen, Marathonloop 1 & 7
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl