Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Grootseminarie Rolduc
(Rolduc)

Grootseminarie Rolduc

Website E-mail

Heyendallaan 82
6464 EP Kerkrade

(045) 54 66 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 8 december 2009    Evangelie van 2009-12-08
(Maria Onbevlekte Ontvangenis)
begintijd10:30 uur
 titel35e Dies Natalis Rolduc met mgr. Simonis
beschrijving

Op dinsdag 8 december viert Grootseminarie Rolduc in Kerkrade de 35ste Diës Natalis. Eregast bij de verjaardag van de priesteropleiding van het bisdom Roermond is Adrianus kardinaal Simonis, emeritus-aartsbisschop van Utrecht.

De diësviering vindt elk jaar op het hoogfeest van Maria Onbevlekt Ontvangen plaats, het patroonsfeest van het bisdom Roermond. Voor de bijeenkomst zijn alle priesters die op Rolduc hun opleiding volgden en in Roermond hun wijding ontvingen, uitgenodigd.

De dag begint om 10.30 uur met een feestelijke eucharistieviering in de Abdijkerk van Rolduc. Deze viering, waarin de kardinaal hoofdcelebrant is, is voor iedereen toegankelijk. Het aansluitende programma is alleen voor genodigden.

In het kader van het 450-jarig bisdomjubileum wordt in de middag ook door verschillende auteurs een toelichting gegeven op het daags tevoren te presenteren nieuwe historische boekwerk over de bisdomgeschiedenis. Ook wordt afscheid genomen van dr. J. Becker SSCC die sinds 1975 docent exegese was aan het seminarie. En vanwege het 35-jarig bestaan wordt een galerij van jaarfoto’s van docenten en studenten onthuld.

info

www.bisdom-roermond.nl/kerkelijke_info/detail.php?ID=2827

organisatieGrootseminarie Rolduc
locatieGrootseminarie Rolduc, Heyendallaan 82
plaatsKerkrade (Limburg)
postcode64
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl