Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneervrijdag 25 t/m zaterdag 26 december 2009    Evangelie van 2009-12-25
(1e Kerstdag)
begintijd11:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelLevende kerststal op huis Verwolde
beschrijving

Op eerste en tweede kerstdag wordt het kerstverhaal levensecht vertolkt bij huis Verwolde in het Achterhoekse Laren (Gld.). Bezoekers wandelen een route door een sfeervolle omgeving, waar de Enterse Kloomp’n Daansers de kerststal uitbeelden. In de oranjerie wordt het kerstverhaal ‘De Winternacht’ regelmatig verteld door Richard van Vorstelijk Theater. Een aantal historische stijlkamers van huis Verwolde zijn in kerstsfeer ingericht en tijdens de kerstdagen te bezichtigen.

25 en 26 december 11.00 - 17.00 uur. Entree € 5,00, kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50. Begunstigers van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen resp. € 4,50 en € 2,00. Reserveren is niet nodig.

Beleef het kerstverhaal
In de tuin van huis Verwolde wordt het kerstverhaal levensecht vertolkt door de Enterse Kloomp’n Daansers uit Enter. Bij aankomst branden de vuurkorven al. U gaat ruim 2000 jaar terug in de tijd. Bij binnenkomst wordt u ingeschreven, zoals Keizer Augustus destijds verlangde met de volkstelling. Via het plaatsje Bethlehem komt u na een wandeling door het bos op een open veld terecht. Hier houden herders bij kampvuren de wacht over hun kudde en in de stal staan de os en de ezel. Een ster boven de stal wijst de drie koningen hun weg. Daarna komt u via een fraaie wandeling weer terug in Bethlehem, waar u een bezoek kunt brengen aan de herberg. Hier zijn glühwein, koffie, thee, pannenkoek, erwtensoep en warme chocolademelk verkrijgbaar.

Meer activiteiten
Naast het kerstverhaal vinden er nog meer activiteiten plaats: midwinterhoornblazers zullen hun klanken ten gehore brengen en voor kinderen is er een speurtocht door de tuin. In de oranjerie vertelt Richard van Vorstelijk Theater het kerstverhaal ‘De Winternacht’. Midden in de winternacht, gebeurde van alles. Veel is bekend, maar wat je nog niet wist vertelt Richard tijdens dit bijzondere, winterse verhaal.

Stijlkamers te bezichtigen
Op veler verzoek is een aantal historische stijlkamers van het huis tijdens de kerst ook opengesteld. De Herenkamer, Chinese kamer, de zaal en de eetkamer zijn op sfeervolle wijze in kersstijl ingericht en te bezichtigen. Het lijkt net alsof de voormalige bewoners elk moment kunnen aanschuiven voor een feestelijk familiediner aan de fraai gedekte eettafel.

info

Huis Verwolde
Jonker Emilelaan 4
7245 TL Laren (Gld)
(0573) 40 18 25
www.mooigelderland.nl
www.levendekerststal.nl

locatieHuis Verwolde, Jonker Emilelaan 4
plaatsLaren (Noord-Holland)
postcode12
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl