Vandaag is dinsdag 17 september
Prinsjesdag / Heilige Lambertus
 

categorie categorie Expositie
expositie
wanneerzondag 13 december 2009 t/m zondag 24 januari 2010    Evangelie van 2009-12-13
(3e zondag vd Advent - Gaudete)
 titelExpo Judith Krebbekx - Viva Maria
beschrijving

De smarten van Maria, volksdevotie, het leven, de zonde en de troost zijn onderwerpen die terugkeren in de schilderijen van Judith Krebbekx (Roosendaal, 1967). Ze werd tijdens een werkperiode in Spanje geraakt door de devotie en overgave die ze zag tijdens processies waar rijk versierde beeltenissen van Maria door de straten werden getroond, gevolgd door een uitzinnige menigte.

Krebbekx gebruikt de iconische zeggingskracht van Maria in haar recente werk. In het archief van Spaarnestad Photo zocht ze naar beeldmateriaal over processies en kwam bijzondere foto’s tegen. Voor Judith Krebbekx vormen deze foto's een kapstok, een mooi begin. Daarna begint het spel. Het thema wordt van de godsdienst naar de kunst getrokken, van de Spaanse dramatiek naar het nuchtere Hollandse vlak, van de traditie naar het nu en van idee naar beeld.

info

Galerie 37 Spaarnestad
Groot Heiligland 37
2011 EP Haarlem
(023) 55 18 432
jdegroot@spaarnestadphoto.nl

locatieGalerie 37 Spaarnestad, Groot Heiligland 37
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl