Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Expositie
expositie
wanneerzondag 15 november 2009 t/m woensdag 6 januari 2010    Evangelie van 2009-11-15
begintijd10:30 uur
eindtijd16:30 uur
 titelExpositie ‘Betlehem-kerstdorp’
beschrijving

Indrukwekkende expositie van kerststallen bij Abdijkaarsen
Met groots opgezette ‘Betlehem-kerstdorp’

Het kerstdorp en de expositie van de kerststallen is te zien van 15 november tot en met 6 januari van maandag tot en met zondag van 10.30 tot 16.30 uur. Behalve eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. Abdijkaarsen is gelegen aan de Vennewatersweg 27, 1935 AR in Egmond-Binnen.

Achtergrond
De evangeliën vertellen over de pasgeboren Jezus die in de kribbe wordt gelegd en over de herders en de wijzen die hem hulde komen brengen. Die verhalen hebben altijd weer opnieuw mensen geïnspireerd tot het uitbeelden ervan in de meest uiteenlopende vormen en stijlen. Traditiegetrouw zijn in de expositieruimte van Abdijkaarsen in Egmond ook dit jaar weer tal van bijzondere kerstgroepen te zien. Dit jaar krijgt het Betlehemdorp weer de centrale plaats toebedeeld.

Er is inmiddels weken gewerkt om het grote Betlehem-kerstdorp op te knappen. Alle onderdelen zijn onder handen genomen en met veel creativiteit en vakmanschap is gezocht naar een optimale uitstraling van dit uitzonderlijk tafereel. Het resultaat mag er zijn en jong en oud krijgt ruimschoots de gelegenheid om het geheel te bewonderen. Natuurlijk blijft het niet bij het Betlehemdorp alleen. Er is een grote verscheidenheid aan kerstgroepen en kerststallen te zien.

Gerard Mathijsen o.s.b., abt van de Egmondse abdij waartoe Abdijkaarsen behoort, wijst erop met hoeveel inzet en liefde het bedenken en uitvoeren van dat tafereel gepaard gaat.

‘Ieder jaar weer is het gelukt om er iets bijzonders van te maken en dat kan alleen wanneer je er met hart en ziel bij betrokken bent. Dat geeft trouwens meteen ook een beetje aan wat we met de expositie in haar totaliteit beogen. Natuurlijk willen we mooie en bijzondere kerstgroepen laten zien en wordt er veel tijd en energie aan het kerstdorp besteedt. Maar we willen de bezoeker daarbij ook iets laten ervaren van de bijzondere gebeurtenis die door de kerstgroepen wordt verbeeld. En dat reikt dieper en verder dan de mooi vorm gegeven figuren of de soms exotisch aandoende aankleding van een stal.’

Er is ruime parkeergelegenheid.

info

info@abdijkaarsen.nl
www.abdijvanegmond.nl

locatieAbdijkaarsen, Vennewatersweg 27
plaatsEgmond-Binnen (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl