Vandaag is zaterdag 14 september
Kruisverheffing
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Platform 30 plus
(Platform30plus)

Platform 30 plus

Website E-mail

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 13 t/m zondag 16 mei 2010    Evangelie van 2010-05-13
(Hemelvaartsdag / Sint Servatius)
begintijd16:30 uur
eindtijd16:30 uur
 titel30+ ontmoetingsdagen
beschrijving

Voor de 10e keer organiseren wij omstreeks hemelvaart ons gezellige ontmoetingsweekend. Dit jaar in de Duitse Eifel in het klooster Steinfeld.

Vanaf Hemelvaartsdag, 13 mei t/m zondagmiddag 16 mei verblijven wij in het gastenverblijf van het klooster Steinfeld. In de rustige en schitterende omgeving van de Eifel ligt dit enorme kloostercomplex met een rijke geschiedenis. Een eerste klooster werd gebouwd in het jaar 1070. In de 12e kwamen de Premonstratenzer (Norbertijnen) naar Steinfeld en bouwden er abdijkerk in Romaanse stijl. Bekend is Steinfeld door de heilige Hermann Josef, die er vele jaren geleefd en gewerkt heeft. Nu nog gaan op bedevaart naar zijn graf in de oude basiliek. Ook wij zijn welkom!

In deze dagen is voldoende tijd voor ontspanning: wandelen in de bossen rondom het klooster, kegelen of zwemmen. Wij vieren samen de heilige mis en er ruim tijd voor gebed en bezinning. Tijdens enkele lezingen verdiepen wij ons in de sociale leer van de Kerk, mede naar aanleiding van de onlangs verschenen encycliek "Caritas in veritate" van paus Benedictus XVI.

info

Deze activiteit is voor jongeren in de leeftijd van ongeveer 28 t/m 45 jaar. Platform30plus organiseert special voor mensen in deze leeftijdsgroepactiviteiten die ons RK geloof verdiepen. Het vieren van ons geloof en elkaar ontmoeten en bemoedigen staat hierbij centraal. Platform30plus promoot het opzetten van activiteiten voor 30-plussers zowel lokaal (in het eigen parochieverband) als ook landelijk in Nederland en Vlaanderen.

Kosten: (vol-pension): €140,- , €130,- gereduceerd tarief voor niet werkenden.
Opgave: vóór 1 april 2009 bij Frank Sluis tel.nr. (030) 6062668 of via email: platform30plus@gmail.com . Kijk ook op de site www.platform30plus.ontheweb.nl voor meer activiteiten en/of activiteitdetails.

Salvatorianer Kloster Steinfeld, Franziskus Jordan Haus, Hermann Josef Str. 4, D - 53925 Kall-Steinfeld. Tel.nr. +49-2441-889131  www.kloster-steinfeld.de

organisatiePlatform 30 plus
locatieSalvatorianer Kloster Steinfeld, Franziskus Jordan Haus, Hermann Josef Str. 4, D - 53925 Kall-Steinf
plaatsSteinfeld (Duitsland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl