Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 14 t/m zaterdag 16 januari 2010    Evangelie van 2010-01-14
 titelKloosterweekend voor docenten en direkteuren
beschrijving

Het bisdom van Breda versterkt de contacten met het onderwijs. Het heeft docenten en directeuren in het katholiek voortgezet en primair onderwijs in het bisdom uitgenodigd voor een kloosterweekend. Binnenkort verschijnt ook een speciaal themanummer van het bisdommagazine over geloof en onderwijs.

Ondersteuning professionals
Het bisdom van Breda wil de professionals in het onderwijs helpen om de persoonlijke, gelovige motivatie te duiden die ten grondslag ligt aan het werken met leerlingen op scholen, en hen zo ondersteunen bij hun werk.

Het katholiek onderwijs is gericht op de vorming van kinderen in relatie tot zichzelf, de naaste en de samenleving, en de relatie tot God.

Katholieke identiteit
Op vele plekken in het katholiek onderwijs zoeken docenten en directeuren naar een passende en inhoudelijk vormgeving van de katholiciteit van scholen. Het bisdom van Breda ondersteunt hen daarbij. De reguliere ondersteuning vindt plaats via de identiteitsbegeleiders die werkzaam zijn op katholieke scholen. Zij werken via de Diocesane Katholieke Schoolraad (DKSR) van het bisdom van Breda.

Extra aanbod
Het bisdom doet nu naast de reguliere begeleiding een extra aanbod voor individuele docenten en directeuren in het bisdom van Breda. Het kloosterweekend heeft als thema ‘Leven en werken vanuit balans’. Het kloosterweekend vindt plaats bij de zusters Karmelietessen in Weelde (België) en is een kennismaking met Benedictijnse spiritualiteit, de Bijbel en spiritueel geëngageerde mensen zoals Geert Derkse, die directeur is van een school in het voortgezet onderwijs.

Het weekend
Het kloosterweekend vindt plaats van 14 januari tot en met 16 januari en wordt begeleid door drs. Martina Meul, bisschoppelijk gedelegeerde voor het onderwijs. Het wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch met bisschop Van den Hende.

Voor scholen en parochies heeft het bisdom een special van het bisdommagazine gemaakt. Het magazine ‘Geloof en onderwijs’ verschijnt binnenkort.

Nadere gegevens
Het kloosterweekend vindt plaats bij de zusters Karmelietessen in Weelde,
Emmaüs Prinsenlaan 95, 2381 Weelde in België.
Van donderdag 14 januari 2010, 19.30 uur
tot en met zaterdag 16 januari 2010, 13.00 uur.
Deelname in de kosten: € 150
Dit kloosterweekend wordt begeleid door drs. Martina Meul,
bisschoppelijk gedelegeerde voor het onderwijs van het bisdom van Breda.

info

(076) 52 23 444
bg.onderwijs@bisdombreda.nl
www.bisdombreda.nl

organisatieBisdom Breda
locatiezusters Karmelietessen, EmmaĆ¼s Prinsenlaan 95
plaatsWeelde (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl