Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 11 april 2004    Evangelie van 2004-04-11
 titelPaasspel van Egmond
beschrijvingOp zondag 11 april zal het Paasspel van Egmond worden uitgevoerd door het Gregoriaans Koor Utrecht o.l.v. Anthony Zielhorst.

Het Paasspel van Egmond is een middeleeuws drama waarin de gebeurtenissen rondom de verrijzenis van Jezus worden nagespeeld. In een liturgisch spel wordt het lege graf getoond en wordt de ontmoeting van Jezus met Maria en de Emmausgangers verbeeld. De muziek is eenvoudig en eenstemmig van karakter en gebaseerd op bestaande of nieuwe gregoriaanse gezangen. In bijna heel middeleeuws West-Europa werden liturgische spelen verbeeld en ten gehore gebracht. Het Paasspel van Egmond wordt nu opnieuw uitgevoerd door het Gregoriaans Koor Utrecht op zondag 11 april om 16.45 uur in de Kathedraal aan de Lange Nieuwstraat te Utrecht.

Aansluitend aan het Paasspel wordt het hoogfeest van Pasen gevierd met een jubelende Latijnse mis om 17.30 uur in de Kathedraal (in samenwerking met de Vereniging voor Latijnse Liturgie) .

zo 11 april 16.45 uur Paasspel van Egmond

zo 11 april 17.30 uur Hoogmis van Pasen

Het Paasspel en de Hoogmis vinden plaats in de Kathedraal (Catharinakerk), Lange Nieuwstraat 36, Utrecht

infoGregoriaans Koor Utrecht
Postbus 302, 3500 AH Utrecht
(06) 53 71 90 42 (Erik-Jan Bos)
gku@xs4all.nl
www.gregoriaanskoorutrecht.nl
locatieKathedraal (Catharinakerk), Lange Nieuwstraat 36
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl