Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 13 december 2009    Evangelie van 2009-12-13
(3e zondag vd Advent - Gaudete)
begintijd12:15 uur
eindtijd18:00 uur
 titel50 jaar Schola Cantorum Amsterdam
beschrijving

Ter gelegenheid van 50 jaar Schola Cantorum Amsterdam is het feest op zondag 13 december!

12:15 uur Eucharistieviering in de Petrus en Pauluskerk
(de Papegaai), Kalverstraat.
Celebrant: Mgr. Joop Stam, Deken van Amsterdam
17:00 uur Vespers van de 3e zondag van Advent in de Nicolaas
alles gezongen door SCA Heren

Na afloop receptie in de Schreierstoren.
Presentatie nieuwe CD – De Metten van Pasen
Svp opgeven voor receptie naar: chantmen@gmail.com

Zondag 13 december 1959 zong de Schola Cantorum Amsterdam, toen nog onder een andere naam, de mis van zondag Gaudete in de St.-Ignatiuskapel aan de Hobbemakade.

De Schola wil haar jubileum met een aantal bijzondere activiteiten luister bijzetten. We zijn een uniek koor, dankzij het feit dat we door een eigenzinnige koers misschien wel het enige koor in Europa zijn dat met ijzeren regelmaat het Officie zingt. Ook dit jubileumseizoen worden onder de vleugels van SCA elke zondag Vespers gezongen, om 17.00 uur in de Nicolaaskerk, afwisselend verzorgd door de SCA-heren (2de, 4de en 5de zondag van de maand) en de Vrouwenschola (1ste en 3de zondag).

Zondag 13 december 2009 zingen we de gezangen van zondag Gaudete tijdens de Eucharistie in de Papegaai (Kalverstraat 58), om 12.15u. De Papegaai is eveneens historische grond want tussen ‘67 en ’78 werd daar elke zondag de mis door de Schola verzorgd.

▪  Om 17.00u zingen we de Vespers van de zondag op onze vaste stek, de Nicolaaskerk. Na afloop begeven we ons naar de Schreierstoren waar we met u allen het glas willen heffen en waar we een nieuwe CD zullen presenteren. Deze CD is een historische opname van de volledige Paasmetten. Meer dan vijftien jaar geleden werden de opnamen hiervoor gemaakt met de toenmalige Schola onder leiding van Wim van Gerven. Nieuwe technieken maakten het mogelijk de opname van toen nieuwe glans te geven. Het is een opname van de Schola in haar hoogtijdagen, en zo klinkt het ook!

info

chantmen@gmail.com
www.gregoriaanskoor.nl

locatiePetrus en Pauluskerk (de Papegaai), Kalverstraat
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl