Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 9 april 2004    Evangelie van 2004-04-09
 titelLeçons de Ténèbres
beschrijvingVoor het eerst zullen in de Kathedraal van Utrecht de Leçons de Ténèbres van de drie dagen voor Pasen ten gehore gebracht worden door het Gregoriaans Koor Utrecht o.l.v. Anthony Zielhorst.

De Leçons de Ténèbres, waarin de klaagzangen van Jeremia centraal staan, zijn getijden die thuis horen in de laatste nachten voor Pasen. Men noemt ze ‘donker’ omdat tijdens de dienst de kaarsen één voor één gedoofd worden. Slechts één kaars blijft branden, terwijl de kerk verder in duisternis gehuld is. De Leçons de Ténèbres zijn lange en indrukwekkende meditaties op het lijden van Christus in een opeenvolging van psalmodie, klaagzangen en dramatische responsories. Door de eeuwen heen is het mooiste gregoriaans repertoire in deze liturgie bijeengebracht.


wo 7 april 21.00 uur Leçons de Ténèbres van Witte Donderdag

do 8 april 21.00 uur Leçons de Ténèbres van Goede Vrijdag

vr 9 april 21.00 uur Leçons de Ténèbres van Stille Zaterdag

Alle uitvoeringen vinden plaats in de Kathedraal (Catharinakerk), Lange Nieuwstraat 36, Utrecht

infoGregoriaans Koor Utrecht
Postbus 302, 3500 AH Utrecht
(06) 53 71 90 42 (Erik-Jan Bos)
gku@xs4all.nl
www.gregoriaanskoorutrecht.nl
locatieKathedraal (Catharinakerk), Lange Nieuwstraat 36
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl