Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 10 november 2009    Evangelie van 2009-11-10
begintijd19:45 uur
eindtijd22:00 uur
 titelCalvijn: koel of cool?
beschrijving

Dinsdag 10 november 2009 houdt professor Herman Selderhuis, hoogleraar kerkgeschiedenis en kerkrecht aan de Theologische Universiteit van Apeldoorn een voordracht over Calvijn: koel of cool?

Op 10 juli 2009 was het 500 jaar geleden dat de reformator Johannes Calvijn geboren werd.

Calvijn heeft een fundamentele bijdrage geleverd aan de Europese ontwikkelingen op het gebied van kerk en theologie, maar ook op de terreinen van cultuur, wetenschap en politiek. Toch had hij een slecht imago. Maar hoe verklaren we dan zijn populariteit? Calvijn staat volop in de belangstelling: boeken, films, tentoonstellingen, CD's en DVD's. Zou het dan toch zijn dat Calvijn dit slechte imago niet verdient? Er is dus heel wat veranderd in de beeldvorming over Calvijn. Wie is Calvijn nu eigenlijk? Hoe werd en hoe wordt er over hem gedacht, hoe dacht hij over zichzelf en wat weten wij van hem? Vragen die professor Herman Selderhuis, hoogleraar kerkgeschiedenis en kerkrecht aan de Theologische Universiteit van Apeldoorn, met veel overgave zal beantwoorden.

Details

  • BRUSSEL: Grote Aula van de HU Brussel Campus Koekelberg, Vrijheidslaan 17 in Koekelberg (dicht bij de Basiliek, ingang via de Vandesandestraat). Parkeergelegenheid in de ondergrondse parking van de K.U. Brussel. Metro- en bushalte Simonis op wandelafstand.
  • Abonnement op de hele cyclus, drink inclusief euro 33 (€ 27 voor Davidsfonds leden - € 10 voor studenten). In het abonnement (uitgezonderd abonnement studenten) is het boek Hoe werkt het gerecht? van Caroline Van den Berghe (euro 15,95) begrepen.
  • De toegangsprijs per lezing, drink inbegrepen: € 8 ( € 6,50 voor Davidsfonds leden - € 2,50 voor studenten).

info

www.davidsfonds.be/activity/division/activitydetail.phtml?id=12048

locatieGrote Aula van de HU Brussel Campus Koekelberg, Vrijheidslaan 17 in Koekelberg
plaatsBrussel (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl