Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 21 november 2009    Evangelie van 2009-11-21
(Opdracht heilige Maagd Maria in de tempel)
 titelVERZET: 'Kinderen bidden voor kinderen'
beschrijving

De geplande Kinderen bidden voor kinderen is verzet van 21 november 2009 naar 27 februari 2010.

Op zaterdag 27 februari zal er op veler verzoek een vervolg komen op de succesvolle serie sessies van ‘Kinderen bidden voor kinderen’. Vanaf 15.00 uur zijn kinderen (en ouders) weer van harte welkom in de Lucaskerk, Zuiderparkweg 301 te 's-Hertogenbosch.

Waarom dit evenement?

In deze tijd is het niet vanzelfsprekend meer dat met kinderen de rozenkrans gebeden wordt. Daarom wordt er op deze eerste zaterdag van de rozenkransmaand een evenement georganiseerd om dit gebed en de bijzondere kracht ervan op een leuke manier onder de aandacht te brengen van kinderen en hun ouders. Maria heeft bij haar verschijningen, zoals in Fatima en Lourdes, steeds gevraagd dat wij de rozenkrans bidden.

Voor wie is dit evenement bedoeld?
Voor kinderen van ongeveer 8-13 jaar en hun ouders. Kinderen die hun eerste heilige Communie al gedaan hebben, weten meestal wel iets over Jezus en zijn moeder Maria en begrijpen wat bidden is. Jongere kinderen zijn ook welkom, waarbij we rekenen op begrip van hun ouders voor de rust die in de Mariakapel nodig is.

Is het nodig om vooraf aan te melden?
Nee, dit is niet nodig tenzij het gaat om rolstoelgebruikers. Dit in verband met de beperkte ruimte in de Mariakapel. Graag contact opnemen met het secretariaat (tel. 073-6130314) of met de organisatie (Marjolein Heijs, tel. 073-5211956).

Zijn er kosten verbonden aan deelname?
Deelname is gratis, omdat het zo belangrijk is dat kinderen enthousiast gemaakt worden voor bidden samen met Maria, die onze belangrijkste voorspreekster is.

De organisatie maakt natuurlijk wel kosten, zoals voor de bekendmaking van dit evenement, het rozenkransje en het boekje “Kinderen van God bidden met Maria’ dat de kinderen krijgen, de ontvangst in het Sint-Janscentrum e.d.

Er zal daarom wel een mogelijkheid geboden worden voor een geheel vrijwillige kleine bijdrage.

info

Secretariaat
(073) 613 03 14

Organisatie
Marjolein Heijs
kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com
www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl

locatieLucaskerk, Zuiderparkweg 301
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl