Vandaag is vrijdag 9 augustus  

categorie categorie Cursus
cursus
Priorij Emmaus

Priorij Emmaus

Website E-mail

Een groene oase middenin de randstad

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 13 februari 2010    Evangelie van 2010-02-13
(Carnaval)
begintijd14:00 uur
eindtijd16:30 uur
 titelDe wereld van de ikonen
beschrijving

Ikonen zijn afbeeldingen van Christus, heiligen en engelen, geschilderd op hout volgens eeuwenoude regels. Ze worden vereerd door de gelovigen van de Orthodoxe kerken. Ikonen stralen door hun kleuren en vormen een bijzondere warmte uit. Ze roepen eerbied op en versterken de beleving van het geloof. In toenemende mate krijgen gelovigen van de westerse kerken belangstelling voor deze bijzondere vorm van religieuze kunst. We besteden aandacht aan het ontstaan van ikonen, hun spirituele betekenis en plaats in de Byzantijnse liturgie. Vervolgens bekijken we een aantal ikonen, o.a. de iconen van de grote kerkelijke feesten zoals Kerstmis, Pasen en Pinksteren.

Begeleiding: Paul Brenninkmeijer, priester van het Aartsbisdom Utrecht, voorganger in de Byzantijnse liturgie en ikoonschilder.

Zaterdag 13 februari 2010, 14.00 – 16.30 uur in de Priorij.

Kosten € 13,-

info

(0346) 562146
info@priorijemmaus.nl
www.priorijemmaus.nl

organisatiePriorij Emmaus
locatiePriorij Emmaus
plaatsMaarssen (Utrecht)
postcode36
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl