Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzondag 6 december 2009    Evangelie van 2009-12-06
(2e zondag vd Advent - Populus Sion / Sinterklaas)
begintijd19:30 uur
eindtijd20:00 uur
 titelGebedsgroep Johannes de Doper
beschrijving

Onder de naam ‘Johannes de Doper’ heeft de studentenparochie, H. Thomas van Aquino, sinds kort een gebedsgroep!

Het gebed in het algemeen, en meer specifiek voor onze parochie is heel belangrijk. Door het gebed wordt ons werk gedragen en wordt het vruchtbaar.
De kracht van het gebed valt niet te onderschatten. Niet voor niets hebben de zusters van Moeder Teresa een uur stille aanbidding per dag terwijl hun werk toch ligt in het concreet helpen van de allerarmsten!

Ook onze parochie kan niet zonder gebed: Het gebed maakt de weg vrij zoals Johannes de Doper de weg vrij maakte voor de komst van Jezus Christus.
Johannes wees vooruit naar Jezus Christus en zo willen wij ook wegbereiders zijn voor een goed en gezegend verloop van de activiteiten van de studentenparochie.

Bid je ook mee?
Iedere eerste zondag van de maand van 19.30 – 20.00 uur, dus vóór aanvang van de Studentenmis, is er studentengebed in de dagkapel van de broeders van St.Jan (grenzend aan de Majellakerk). Van harte welkom!

We bidden het rozenkransgebed. Ben je nog niet vertrouwd met het rozenkransgebed? Dan is dit een uitstekende gelegenheid om te groeien in dit belangrijke gebed van de Katholieke Kerk. Aan het begin van de bijeenkomst leggen we uit hoe het werkt en dan gaan we samen oefenen. Met ondersteuning van de broeders moet het vast wel lukken!

Data van de eerstvolgende bijeenkomsten: 1 november, 6 december, 3 januari.
Op de andere zondagen bidden we thuis, ieder voor zich, om 19:30 uur de rozenkrans. Dit is een mooie manier om ons gebed te verbinden - één in de Geest. Uiteraard is iedereen vrij om zich bij dit gebed aan te sluiten.

Ik wil wel bidden maar ik weet niet zo goed hoe dat moet
Voel je je onzeker over het bidden, maar heb je wel verlangen om dit te leren, dan zit je hier goed. Want ook de apostelen wisten het niet; Ze vroegen aan Jezus: “Heer, leer ons bidden”. Binnenkort is er een bijeenkomst waarin Pater Johan uitleg zal geven over het gebed. Wil je hier bij zijn? Stuur dan even een mailtje aan Astrid Leenheer - astrid.leenheer@gmail.com

Thuis bidden
Buiten de maandelijkse bijeenkomst is ieder gebed welkom, hoe klein ook. Je kunt thuis of in de kerk bidden voor de studentenparochie. We dragen onderstaand gebed aan om speciaal te bidden. Je hoeft niet per se student te zijn: we vinden het fijn als zoveel mogelijk mensen meebidden: jongeren, ouderen, zieken, religieuzen, studenten....

info

Astrid Leenheer
astrid.leenheer@gmail.com

locatieDagkapel van de broeders van St.Jan, naast de Majellakerk
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl