Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 25 oktober 2009    Evangelie van 2009-10-25
begintijd11:30 uur
eindtijd13:00 uur
 titelBeste jongerenkoor zingt in Roermond
beschrijving

Jongerenkoor Galou uit Gulpen verleent zondag 25 oktober 2009 vocale medewerking aan de eucharistieviering in de Sint-Christoffelkathedraal te Roermond. Enkele maanden geleden won het koor het Nationaal Jongerenkorenfestival 2009, waarmee het zich het beste jongerenkoor van Nederland mag noemen. De viering in de kathedraal begint om 11.30 uur. 

“Wie eenmaal lid is van Galou, blijft dit in de meeste gevallen jarenlang. Daarom valt het extra op dat desondanks de gemiddelde leeftijd van de koorleden tot de allerlaagste behoort binnen de wereld van de jongerenkoren”, zo meldt het bestuur van jongerenkoor Galou. “De permanente aanwas van leden houdt het repertoire en de spirit in de groep fris en aan de andere kant zorgen trouw en aanhankelijkheid van de leden aan het inmiddels 13-jarige koor dat Galou groeit in muzikale prestaties, waarbij vooral een geheel eigen sound gecreëerd kan worden.”

Vanwege het behalen van de landelijke titel werd het koor door hulpbnisschop Everard de Jong, die in juni de eerste prijs mocht uitreiken tijdens de 20ste editie van het nationaal jongerenkorenfestival in Rijsbergen, uitgenodigd te komen zingen in de Roermondse kathedraal. Zelf is de hulpbisschop komende zondag hoofdcelebrant in de viering. Onder leiding van dirigent Marcel van Monfort zingt het koor de vaste gezangen van een speciaal voor het koor gecomponeerde Mis, alsmede enkele Nederlands-, Spaans- en Engelstalige gezangen.

info

www.bisdom-roermond.nl
www.galou.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieSint-Christoffelkathedraal, Grote Kerkstraat 4
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl