Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
Religieuze Familie van het Mensgeworden Woord
(Blauwe Zusters)

Religieuze Familie van het Mensgeworden Woord

Website E-mail

Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matara

Hoogeweg 65
1851 PJ  Heiloo
(072) 505 40 51

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 24 oktober 2009    Evangelie van 2009-10-24
begintijd14:30 uur
eindtijd16:00 uur
 titelVestiging Blauwe Zusters Den Haag
beschrijving

Op zaterdag 24 oktober 2009 vestigen de 'Dienaressen van de Heer en van de Maagd Matara', bekend als de 'blauwe zusters', zich in het bisdom Rotterdam.. Zij nemen hun intrek in de pastorie van de H. Pastoor van Arskerk te Den Haag.

Om hun komst luister bij te zetten, wordt op 24 oktober om 14.30 uur een Eucharistieviering gehouden in de kerk H. Pastoor van Ars aan de Aaltje Noorderwierstraat 4 te Den Haag, Hoofdcelebrant is Mgr. A.H. van Luyn s.d.b. Na de viering is er gelegenheid om de zusters geluk te wensen bij de stichting van hun communauteit in het bisdom Rotterdam.

Bisschop en bisdombestuur zijn blij met de bereidheid van de zusters en paters van het 'Instituut van het Vleesgeworden Woord' (IVE) naar het bisdom Rotterdam te komen en zich van daaruit te wijden aan de missionaire activiteiten van pastoraal en evangelisatie.

Zuster Maria de Anima Christi: 'Het lijkt ons het werk van de Goddelijke voorzienigheid dat wij juist in dit 'Jaar van de priester', dat bijzonder toegewijd is aan de Heilige Pastoor van Ars, een nieuwe missie mogen openen in de Van Ars parochie in Kijkduin. Wij hopen in Kijkduin te mogen werken op vergelijkbare wijze als wij dat doen in Brunssum en Heiloo, met jeugdgroepen, kinderspel, (oratorium), culturele activiteiten, aanbidding van het Heilig Sacrament, gebed voor en bijvoorbeeld met de mensen, zieken- en huisbezoek.

Volgens Mgr. A.H. van Luyn s.d.b. kan de aanwezigheid van de congregatie van groot belang blijken voor kerk en samenleving in de Randstad, waar de gevolgen van secularisering en individualisering zich het sterkste doen gelden. In de loop van 2010 hoopt het bisdom Rotterdam ook de paters te mogen verwelkomen.

info
organisatieReligieuze Familie van het Mensgeworden Woord
locatiekerk H. Pastoor van Ars, Aaltje Noordewierstraat 4
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl