Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 18 oktober 2009    Evangelie van 2009-10-18
begintijd15:00 uur
eindtijd16:30 uur
 titelNationale dankviering voor H. Damiaan
beschrijving

In de Nationale Heilig Hartbasiliek in Koekelberg vindt op zondag 18 oktober om 15 uur een feestelijke dankviering plaats voor de heilige pater Damiaan. Kardinaal Danneels zal er voorgaan in concelebratie met alle Belgische bisschoppen.

Afgelopen zondag, 120 jaar na zijn overlijden, werd Jozef De Veuster uit het Vlaams-Brabantse Tremelo heilig verklaard. Zijn heiligverklaring in Rome was de officiële bevestiging van wat veel mensen in hun hart al lang dachten.

In de eucharistie op 18 oktober in de basiliek van Koekelberg zal dieper worden ingegaan op de vraag naar de bron van Damiaans heldhaftigheid. Tegelijk biedt deze viering aan de geloofsgemeenschap in België de gelegenheid de Heer te danken voor Damiaan, die mensen ook vandaag blijft oproepen tot inzet voor de arme en uitgestoten medemensen. Het wordt een dankviering voor zijn diep vertrouwen in God, die zijn kracht was om solidair te blijven met de melaatsen.

De muzikale omlijsting van de viering zal verzorgd worden door de Brusselse Capella Sanctorum Michaelis et Gudulae. (Rknieuws.net)

info
locatieNationale Heilig Hartbasiliek
plaatsKoekelberg (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl