Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Parochie Moeder Teresa
(Par Moeder Teresa)

Parochie Moeder Teresa

Website E-mail

Hintham 41
5246 AC ’s-Hertogenbosch
(073) 644 52 05

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 25 april 2010    Evangelie van 2010-04-25
begintijd12:00 uur
eindtijd13:30 uur
 titelVormselviering Sint-Jan
beschrijving

Op zondag 25 april 2010 wordt in de kathedrale basiliek van Sint-Jan het sacrament van het H. Vormsel toegediend. Daarom gaan wij in november a.s. weer van start met de voorbereidingen hierop. De voorbereiding op het vormsel is voor tieners in de brugklas van de middelbare school. Wij bereiden hen, op een eigentijdse manier, voor op het maken van een keuze. Op het moment dat zij het sacrament van het vormsel ontvangen, spreken zij zelf de doopbelofte uit die eertijds door hun ouders werd gedaan en worden zij door de Kerk als volwassen christenen beschouwd. Jongvolwassenen die een bewuste keuze maken voor God en voor de Kerkgemeenschap, waar ze vanaf dat moment geheel bijhoren en hun steentje aan bijdragen.

Wij willen hen bij deze keuze helpen door ze God te laten ontmoeten d.m.v. het omgaan met elkaar, praten over wat hen bezighoudt, lezen uit verhalen uit de Schrift, muziek, inspiratie putten uit levensverhalen van “grote”mensen, uitleg van onze geloofstraditie en deelnemen aan eucharistische vieringen in een bevlogen gemeenschap. Kortom, in het klein beleven wat de parochie, de hele Kerk in het groot is: een gemeenschap van mensen, aan elkaar en voor elkaar gegeven.

Wij willen u als ouders daar ook bij betrekken d.m.v. een aantal ouderavonden in de loop van het jaar. U bent immers de belangrijkste persoon in het leven van uw kind. De tiener kan pas een welbewuste keuze maken als hij ervaart dat zijn ouders hem daarin serieus nemen en achter hem staan.

De voorbereidingen op het Vormsel bestaan uit:

  • zes catechesebijeenkomsten
  • een weekend
  • deelname aan de vormseldag van het bisdom “Power of Fire” op zaterdag 10 april 2010
  • deelname aan eucharistievieringen

info

Jantje Bax
(06) 12 63 40 23
info@parochie-moederteresa.nl
www.parochie-moederteresa.nl

organisatieParochie Moeder Teresa
locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 18
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl