Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 1 november 2009    Evangelie van 2009-11-01
(Allerheiligen)
begintijd15:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelRequiem in Koningshoeven
beschrijving

Ondanks de toenemende ontkerkelijking van onze maatschappij blijft er een aantal rituelen in het jaar bestaan die bij het wezen van ons menszijn behoren. Eén van de belangrijkste daarvan is het gedenken van de overleden dierbaren op 2 november (Allerzielen). Terwijl de herfst onverbiddelijk zijn entree maakt, bezoeken mensen de graven van hun geliefden. Vaak wordt er iets gezongen, iets gebeden, meestal worden herinneringen uitgewisseld. Allerzielen betekent intimiteit en ingekeerdheid!

Kamerkoor Ad Parnassum wil deze bijzondere dag op eigen wijze inkleuren. U wordt uitgenodigd om op zondagmiddag 1 november 2009 om 15:00 uur de Abdij van Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven te bezoeken.  In deze inspirerende omgeving wordt de vermaarde compositie van de Requiemmis van Gabriel Fauré uitgevoerd. SCHOONHEID BRENGT TROOST.
Gabriel Fauré werkte een lange reeks van jaren aan zijn Requiem in d-mineur.

Voorafgaand aan dit Requiem zal het Psalmenrequiem (2005) van Daan Manneke worden uitgevoerd. Deze compositie voor koor en harp uit 2005 heeft de vorm van een Requiemmis, maar in plaats van de gebruikelijke Requiemteksten  bevat zij een selectie uit toepasselijke psalmteksten samengesteld. Speciaal voor deze uitvoering in Koningshoeven heeft Daan Manneke deze compositie bewerkt voor koor en strijkers.

De poort van de abdij gaat om 14.30 uur open.

info

info@kamerkooradparnassum.nl
www.kamerkooradparnassum.nl/agenda_1_november.html

locatieAbdij van Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven, Eindhovenseweg 3
plaatsBerkel-Enschot (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl