Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerwoensdag 18 november 2009    Evangelie van 2009-11-18
begintijd10:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelSymposium 'Knocking on heaven's door
beschrijving

Bibliotheek, museum, centrum voor kunsteducatie en kerk werken samen in cultuurhuis 2.0.

Samenwerken in de culturele sector: hoe doe je dat? Is samenwonen ook samenwerken? Hoe kun je optimaal gebruik maken van de kennis en expertise van je samenwerkingspartners? Hoe vul je elkaar daarbij aan? Hoe kun je op een innovatieve manier inhoud geven aan een oud gebouw? En hoe gaat dat eruitzien?

Deze en andere vragen komen aan bod op het symposium Knocking on heaven's door, dat plaats vindt op 18 november a.s. in de Openbare Bibliotheek Vught.

In Vught werken vier verschillende partners, een bibliotheek, een museum, een centrum voor kunsteducatie en een katholieke parochie, samen aan een innovatief project. Zij geven een nieuwe bestemming aan de monumentale Petruskerk. Deskundigheid, dienstverlening en collecties worden verenigd in een unieke mix.

Het concept is ontwikkeld als een pilot van de Vereniging van Openbare Bibliotheken in het kader van de LibrarySchool. Er wordt nieuwe inhoud gegeven aan het inmiddels wat sleetse begrip ‘multifunctionele accommodatie’. Het gaat om een nieuw concept – noem het een ‘cultuurhuis 2.0’ ‐ waarbij samenwerking op basis van excellentie en inhoud gestalte krijgt.

Betrokkenen en deskundigen geven een ‘sneak preview’ van de toekomstige samenwerking: achtergronden, aanpak en de eerste uitwerking. Wat verbindt de samenwerkingspartners en hoe organiseren zij de samenwerking? Hoe gaat het er straks uitzien?

Knocking on Heaven’s Door richt zich op innoverende en nieuwsgierige professionals en beleidsmedewerkers uit musea, bibliotheken, centra voor kunsteducatie en lokale en provinciale overheden.

Het symposium vindt plaats op 18 november in de Openbare Bibliotheek Vught, van 10.00 tot 16.00 uur. De kosten voor deelname bedragen 110 euro (exclusief btw), inclusief lunch en documentatiemateriaal. U kunt zich inschrijven via het cursusbureau van de VOB of via het Aanmeldformulier Programma (pdf).

info

www.debibliotheken.nl/content.jsp?objectid=24584

locatieOpenbare bibliotheek
plaatsVught (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl