Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 28 november 2009    Evangelie van 2009-11-28
 titel150 jaar salesiaanse congregatie
beschrijving

Bij gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de congregatie van de salesianen, wordt op 28 november een symposium georganiseerd.

De Nederlandse salesianen zijn de initiatiefnemers van de jubileumbijeenkomst, getiteld: 'Voorkomen is beter dan genezen'. Dit thema haakt aan bij Don Bosco's 'preventief pedagogisch systeem' dat aan de basis ligt van al het door Don Bosco geïnspireerde jeugd- en jongerenwerk.

Het symposium vindt plaats in de middag van 28 november in 'Kapel Caesarea', Hoenderloseweg 110, 7339 GK Ugchelen. Drie sprekers zullen ieder vanuit hun eigen vakgebied en werkterrein het thema van de dag toelichten.

Jurja Steenmeijer was gedurende vele jaren medewerkster in Don Boscowerken te Arnhem, Amsterdam en Utrecht. Zij belicht het thema vanuit haar lange ervaring met jeugd en jongeren.

Andries Baart is hoogleraar aan de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit van Tilburg en bestuurslid van de Stichting Presentie. Hij zal vooral spreken over het belang van de aanwezigheid van de opvoeder bij de jeugd.

Maria Martens, tot voorkort lid van het Europese Parlement, is goed bekend met het werk van Don Bosco en zal vooral de rol van de politiek belichten bij de opvoeding van de jeugd.

info

A. Maat
Heideweg 52
3768 BC  Soest
(035) 609 15 90
maat.a@donbosco.nl
www.donbosco.nl

locatie'Kapel Caesarea', Hoenderloseweg 110
plaatsUgchelen (Gelderland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl