Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerdinsdag 6 april 2004    Evangelie van 2004-04-06
 titelFilmdebat The Passion of the Christ
beschrijvingMet Willem-Jan Otten, Patrick Chatelion Counet en Ruart Ganzevoort.

The passion of the Christ is in Amerika een groot succes. De opbrengst van de film overtreft het derde deel van de Lord of the Rings trilogie en de film staat al weken bovenaan de lijst van meest bezochte films. De film gaat echter eveneens gepaard met polemiek, waarin zelfs de Paus zich heeft gemengd. De kritiek spitst zich vooral toe op het vermeende anti-semitisme van de film, maar ook de uiterst gewelddadige scenes van een gemartelde Jezus roepen verzet op. Tegelijkertijd voelen veel mensen zich aangesproken door dit nieuwe lijdensverhaal. The passion of the Christ vraagt om debat en nadere reflectie.

Deelnemers zijn onder andere schrijver Willem-Jan Otten (schrijver, onder voorbehoud) en de theologen Patrick Chatelion Counet, verbonden aan de KUN en Ruart Ganzevoort verbonden aan de THUK.

Aanvang 19.00 uur / entree 7 euro.
Een programma van LUX.

infoLUX, Marienburg 38-39, Nijmegen
(024) 3816855
www.lux-nijmegen.nl
locatieLUX, Marienburg 38-39
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl