Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Retraite
retraite
Missiehuis St. Michaël Steyl
(Steyl)

Missiehuis St. Michaël Steyl

Website E-mail

Missiehuis St Michaël
St. Michaelstraat 7
5935 BL Steyl-Venlo
(077) 326 13 12

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 8 mei 2010    Evangelie van 2010-05-08
begintijd10:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelOver verlangen en mystiek gebed
beschrijving

RETRAITEDAG OF WEEKEND

De mystica Julianne van Norwich was in de veertiende eeuw een van de vrouwen die het aandurfde om te schrijven over de innige liefdesrelatie tussen God en de mens. Haar Visioen van Goddelijke Liefde is een waardevolle bron voor geestelijke begeleiding in het mystieke gebed. In het mystieke gebed tekent zich onze geestelijke weg af als een zich toevertrouwen aan het verlangen dat God zelf in ons heeft gelegd. Ons verlangen wordt gewekt door Gods liefde: zoals een minnaar de liefde van de beminde prikkelt. Julianne zegt:  

“Geen schepsel ter wereld kan weten hoe diep, hoe zoet en hoe teder onze Schepper ons bemint. Daarom ook mogen we onze Minnaar eerbiedig om alles vragen wat we willen. Want ons natuurlijk verlangen wil God bezitten, en het goede verlangen van God wil ons bezitten. En nooit kunnen we met willen en met minnen ophouden tot we God bezitten in de volheid van de vreugde.”

Petra Galama promoveerde in Engeland op de mystieke theologie van Julianne van Norwich Op deze dag lezen we onder haar begeleiding de teksten van dit visioen en verdiepen we ons in de betekenis van het geschrevene voor ons eigen leven.

Er zijn gastenkamers voor wie verstilling zoekt en het hele weekend wil komen.

Datum 2010 - zaterdag 8 mei van 10 tot 16 uur of
weekend vrijdag 7 mei (16 uur) tot zondag 9 mei ( 14 uur)
Kosten € 50,- (retraitedag+lunch) € 140,- (weekend+volpension) 
Begeleiding Petra Galama www.spiritwijs.eu ;

info

Judith Dumont
(077) 326 12 13
pts@steyl.eu

Missiehuis St Michaël
St. Michaelstraat 7
5935 BL Steyl-Venlo
www.steyl.eu

organisatieMissiehuis St. Michaël Steyl
locatieMissiehuis 'Centrum St Michaƫl', Kloosterdorp Steyl bij Venlo
plaatsSteyl (Limburg)
postcode59
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl