Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerdonderdag 5 november 2009    Evangelie van 2009-11-05
begintijd12:00 uur
eindtijd16:15 uur
 titelNetwerkdag Kerk, Landbouw en platteland
beschrijving

Netwerkdag diocesane werkgroep Kerk, Landbouw en Platteland

De werkgroep Kerk, Landbouw & Platteland houdt donderdag 5 november haar halfjaarlijkse Netwerkdag. Deze keer wordt de dag georganiseerd samen met het KCWO (Katholiek Centrum voor Welzijnsbevordering Overijssel). Het thema van de dag is de sociale cohesie op het platteland.

De Universiteit Wageningen heeft in de afgelopen tijd een onderzoek uitgevoerd naar de sociale cohesie op het platteland en daarbij de dorpen Lierderholthuis en Wesepe als pilot gebruikt. De resultaten van dit onderzoek worden tijdens de Netwerkdag gepresenteerd.

De Netwerkdag begint met een gezamenlijke lunch, waarna om 13.00 uur het programma start met een toelichting van de onderzoeksresultaten door Don Weenink, projectleider van het onderzoek. Vervolgens plaatst Lotte Vermeij, als onderzoeker verbonden aan het Sociaal en Cultureel Planbureau, het onderzoek tegen de achtergrond van ontwikkelingen op het Nederlandse platteland. Aansluitend kunnen de bezoekers van de Netwerkdag deelnemen aan één van de volgende workshops:

  • ’Aanknopingspunten voor leefbaarheid en sociale cohesie in de praktijk’ door Don Weenink (WUR) en Lotte Vermeij (SCP)
  • ’Dorpsplan plus, leefbaarheid en sociale cohesie’ door Marian Tomasini, senior adviseur Variya
  • ’Kerk en Platteland’ door dr. Rein Brouwer, docent praktische theologie Protestantse Theologische Universiteit

Aanmelden: kan tot 30 oktober via: jose@kcwo.nl
Lokatie:
Zalencentrum Wesepe, Dominee E. Kreikenlaan 8 Wesepe

info

jose@kcwo.nl
www.aartsbisdom.nl/index.php?id=501
www.kcwo.nl

locatieZalencentrum Wesepe, Dominee E. Kreikenlaan 8
plaatsWesepe (Overijssel)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl