Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Televisie en radio
tv
KRO

KRO

Website E-mail

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 11 oktober 2009    Evangelie van 2009-10-11
begintijd09:30 uur
eindtijd12:00 uur
 titelHeiligverklaring pater Jozef Damiaan
beschrijving

Op 11 oktober 2009 zal Pater Damiaan samen met nog vier anderen in Rome heilig worden verklaard tijdens de canonisatieceremonie van 10.00 tot 12.00 uur. Hij wordt de patroonheilige van aidspatiënten en melaatsen.

Pater Damiaan, geboren in 1840 in Ninde-Tremelo als Jozef De Veuster, zette zich tijdens zijn leven in voor de lepralijders. In 2005 werd hij uitgeroepen tot de grootste Belg aller tijden.

In 1860 legde hij in Parijs zijn eeuwige geloften af. De picpus vertrok in 1873 naar een interneringscentrum voor lepralijders op het Hawaïaanse eiland Molokaï, waar hij 16 jaar voor de melaatsen zou zorgen. Hij overleed in Molokaï aan lepra in 1889. Pater Damiaan werd in 1995 zalig verklaard.

Eerder al werd de genezing van de Hawaïaanse vrouw door het Vaticaan toegedragen aan de tussenkomst van Pater Damiaan.

Hoewel de ceremonie in Rome zal plaatsvinden, zal de heiligverklaring ook in België en vooral in Tremelo worden gevierd.

5 heiligverklaringen
Totaal zal paus Benedictus XVI vijf mensen heilig verklaren:

  • Zygmunt Szczesny Felinski (Polen)
  • Francisco Colly Guitart (Spanje)
  • Jozef Damiaan De Veuster (België)
  • Rafael Arnaiz Baron (Spanje)
  • Marie de la Croix (Jeanne) Jugan (Frankrijk)

Televisie
De KRO zendt van 9.30 tot 12.00 uur de heiligverklaring live uit op Nederland 2.

Ketnet/Canvas zend van 10.00 tot 12.30 uur live uit.

VTM zendt het programma Het Nieuws uit vanuit een gelegenheidsstudio in de openlucht in Rome, met zicht op de Sint-Pieterskerk.

info
organisatieKRO
locatie
plaatsRome (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl