Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerdonderdag 22 oktober 2009    Evangelie van 2009-10-22
begintijd20:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelInfoavond Taizevieringen OLV Hemelvaart
beschrijving

"Taizé staat voor een vertrouwen in jongeren, want voor de Kerk is niemand vreemdeling, niemand uitgesloten, niemand ver weg"

Samen met het jongerenkoor YRDV uit Raamsdonksveer biedt Overbruggen
een avond met ’Het geheim van Taizé’.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hielp de Zwitser Roger Schutz joden om onder te duiken en via een veilige route te vluchten. Een van de haltes naar vrijheid was het Franse dorp Taizé. Na de oorlog kwam Roger Schut hier met vier vrienden terug in het vaste voornemen om zijn leven in dienst van verzoening en vrede te stellen. Zoiets als de Tweede Wereldoorlog mocht niet meer gebeuren.

Dat was het begin van de oecumenische broederschap van Taizé. Vanaf het begin richtte de broeders hun activiteiten op jongeren, opdat verzoening toekomst heeft’.

Nu in 2009 bestaat de gemeenschap in Taizé uit 125 broeders. Ook op andere plaatsen in de wereld hebben zij zich gevestigd. Elk jaar trekken ze tienduizenden jongeren, die een week met hen mee willen leven in gebed en gesprek. Al zestig jaar langen vinden allerlei mensen van allerlei leeftijden en uit allerlei landen hier antwoord op hun vragen.

Wat biedt ’Het Geheim van Taizé op deze avond?

Er zal deze avond een lezing gehouden worden, worden gezongen, een film worden gedraaid, en mensen die taizé ooit hebben bezocht vertellen hun ervaringen.

Donderdag 22 oktober, 20:00 (vanaf 19:30 Koffie en Thee)
OLV-Hemelvaartkerk in Raamsdonksveer (Via de zij-ingang)
Een kleine bijdrage voor koffie/thee wordt op prijs gesteld.

info

www.taizeraamsdonksveer.nl

locatieOLV-Hemelvaartkerk, Sint Jozeflaan
plaatsRaamsdonksveer (Noord-Brabant)
postcode49
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl